Σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 25ετείς ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων για την δολοφονία των νεαρών αντρών της ομάδας ΔΙΑΣ το Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη.

 

Οι φυσικοί αυτουργοί της διπλής δολοφονίας των αστυνομικών τους Ιωάννη Σαββίδη και Ανδρέα Ποφίδη κρίθηκαν ένοχοι και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών ενώ ο Γιώργος Εμερτζίδης ως συνεργός για τα ίδια εγκλήματα.

Πριν την έκδοση της απόφασης του το δικαστήριο ζήτησε την βίαιη προσαγωγή του κατηγορούμενου Γιώργου Εμερτζίδη, καθώς δεν εμφανίστηκε κατά την σημερινή διαδικασία, απόφαση ωστόσο που δεν υλοποιήθηκε καθώς ο κατηγορούμενος δεν εντοπίστηκε. Σύμφωνα με τον συνήγορο του ο Εμερτζίδης απέφυγε να εμφανιστεί στο δικαστήριο γιατί φοβήθηκε "προπηλακισμούς από τους οικείους των δύο θυμάτων".

 

Για τον τέταρτο κατηγορούμενο για την φονική ενέδρα στου Ρέντη, Βιτάλι Τερσενίδη που φυγοδικεί με απόφαση του το δικαστήριο διαχώρισε την δικογραφία προκειμένου να δικαστεί εφόσον συλληφθεί .

 

Οι υπόλοιποι 11 συγκατηγορούμενοι των τεσσάρων καταδικάστηκαν σε ποινές από 2 έως 9 χρόνια για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοκατοχή κ.ά.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr