Εκβίαζαν συγγενείς 28χρονου που βρίσκεται σε κώμα

Εκβίαζαν συγγενείς 28χρονου που βρίσκεται σε κώμα Facebook Twitter
0

Μία απίστευτη υπόθεση απάτης και εκβιασμού σε βάρος ενός 28χρονου που νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας, αποκαλύφθηκε από καταγγελία των συγγενών του νεαρού στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι συγγενείς, πριν από δύο μήνες τους προσέγγισαν στο νοσοκομείο δύο άτομα, ένας 38χρονος Γερμανός με ελληνική καταγωγή και ένας 46χρονος Γερμανός με ιταλική καταγωγή, που εργάζονται ως φυσιοθεραπευτές σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία. Όταν οι συγγενείς τους ενημέρωσαν ότι ο ΕΟΠΥΥ απέρριψε το αίτημά τους για τη μεταφορά του 28χρονου σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού, ο 38χρονος άρχισε να τους ασκεί πιέσεις για να μεταφερθεί ο νεαρός στο κέντρο που ο ίδιος εργάζεται στη Γερμανία.

Αφού οι συγγενείς επέμεναν να μεταφερθεί στο κέντρο της επιλογής τους, ο 38χρονος, επικαλούμενος διασυνδέσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, ισχυρίστηκε ότι μετά από δική του μεσολάβηση εγκρίθηκε τελικά το αίτημα από την αρμόδια Επιτροπή. Στη συνέχεια, απαιτούσε εκβιαστικά 12.000 ευρώ από τους συγγενείς, προκειμένου να «εξασφαλίσει» την έκδοση της οριστικής θετικής απόφασης, από τη διοίκηση του Οργανισμού.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν και τους δύο κατηγορούμενους στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο 28χρονος, την ώρα που παραλάμβαναν από τους συγγενείς 9.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Οι έρευνες συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ