Επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς με την οποία ζητάει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την εμπορία και χρήση ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας, απέστειλε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσιος Πελεγρίνης, με αφορμή επίθεση που, όπως λέει, δέχτηκε εργαζόμενος του Πανεπιστημίου Αθηνών από τοξικομανή, έξω από τα Προπύλαια. Όπως αναφέρει ο πρύτανης, ο χρήστης τραυμάτισε με τη σύριγγά του στο πόδι τον εργαζόμενο, ο οποίος και χρειάστηκε να καταφύγει στο νοσοκομείο.

 

Τη σχετική επιστολή ο κ. Πελεγρίνης, την κοινοποιεί στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Δένδια, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, ζητώντας την παρέμβασή τους "στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που έχει κάνει αφόρητη την καθημερινότητα των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος, αλλά απειλεί πλέον και την σωματική τους ακεραιότητα" και την "οριστική απομάκρυνση των προσώπων αυτών".

 

Την περασμένη εβδομάδα, υπενθυμίζεται, η αστυνομία πραγματοποίησε την επιχείρηση "Θέτις" στο κέντρο της Αθήνας, μεταφέροντας τοξικομανείς από το κέντρο της Αθήνας στην Αμυγδαλέζα, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ώστε να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και να δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία, επιχείρηση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, σε πολιτικό και όχι μόνο επίπεδο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr