Κρίσιμη δίκη σήμερα για το «Δεν Πληρώνω»

Κρίσιμη δίκη σήμερα για το «Δεν Πληρώνω» Facebook Twitter
0

Σήμερα εκδικάζεται από το Ειρηνοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το κίνημα «Δεν πληρώνω» ενάντια στα τσουχτερά πρόστιμα που επιβάλλουν οι εταιρείες διοδίων σε πολίτες οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν το αντίτιμο και σηκώνουν τις μπάρες.

 Ουσιαστικά πρόκειται για την υπόθεση του Γιώργου Αθανασίου, μέλους του κινήματος, ο οποίος διαμαρτύρεται για τις αυθαίρετες και παράλογες , όπως τις χαρακτηρίζει, χρεώσεις της εταιρίας Νέα Οδός Α.Ε. στα διόδια Ωρωπού.  Οι πολίτες της περιοχής χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο καθημερινώς προκειμένου να μεταβούν στη δουλειά τους.

Δικαστήριο είχε με προηγούμενη απόφασή του επιβάλλει πρόστιμο 3.648 ευρώ στον Αθανασίου ο οποίος είχε αρνηθεί αρκετές φορές να πληρώσει διόδια. Μάλιστα, το δικαστήριο είχε διατάξει και τη δέσμευση του τραπεζικού του λογαριασμού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον χρησιμοποιήσει η οικογένεια του.

Ο Αθανασίου προσέφυγε στη συνέχεια στο Ειρηνοδικείο κατά της απόφασης, ζητώντας τη χορήγηση προσωρινής αναστολής, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων αλλά και να μη γίνει καμία πράξη κατάσχεσης από την εταιρία. Το δικαστήριο τον δικαίωσε, ωστόσο αυθαίρετα, όπως δηλώνει ο ίδιος στην Εφημερίδα των Συντακτών, η τράπεζα δεν έχει ακόμη αποδεσμεύσει τα χρήματά του.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM