Για άγρια επίθεση σε βάρος τριών Πακιστανών στην Ιεράπετρα κατηγορούνται κατηγορούνται δύο άνδρες, ενώ αναζητείται ένας τρίτος που σύμφωνα με το flashnews είναι σύζυγος (και μάλιστα εκπαιδευτικός) υποψήφιας βουλευτού της Χ.Α.

 

Η άγρια επίθεση σημειώθηκε στο χωριό Βαινιά και είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό των τριών μεταναστών, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

 

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή σημειώνει: «Καταγγέλλουμε την δολοφονική ρατσιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Βαϊνιά της Ιεράπετρας, εναντίων μεταναστών και οδήγησε τρεις ανθρώπους στο νοσοκομείο. Την στιγμή που ολόκληρος ο Ιεραπετρίτικος λαός ενωμένος αγωνίζεται για τα δικαιώματα του, κάποιοι θεωρούν ως μόνο τους «καθήκον» να κυνηγούν ανυπεράσπιστους μετανάστες».


To αιματηρό περιστατικό καταγγέλλει και η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας.

 

"Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας ενημερωθήκαμε ότι έγινε οργανωμένη επίθεση σε μετανάστες στη Βαϊνιά Ιεράπετρας. Κάποια από τα θύματα μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

 

Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική δράση οργανώσεων ναζιστικών ομάδων και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να αναπτυχθεί το φασιστικό φαινόμενο στον τόπο μας.

 

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πράξουν το καθήκον τους και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη όσους συμμετέχουν στις εγκληματικές αυτές ενέργειες.

 

Καλούμε όλους τους συλλογικούς φορείς της περιοχής να απομονώσουν τους υπεύθυνους του ρατσιστικού δηλητηρίου στον τόπο μας.

 

Η τοπική κοινωνία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματά της και την πραγματική δημοκρατία", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr