ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αμβρόσιος: «Ο Ντερτιλής ήταν ήρωας, σαν τον Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη»

Αμβρόσιος: «Ο Ντερτιλής ήταν ήρωας, σαν τον Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη» Facebook Twitter
12

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Αιγίου Αμβρόσιου ο οποίος παρέστη στην κηδεία του χουντικού Νίκου Ντερτιλή που είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Ο ιεράρχης χαρακτήρισε τον Ντερτιλή «ήρωα» και τον συνέκρινε με τον Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη ενώ, έχοντας την κατάλληλη παρέα δίπλα του αφού το παρόν έδωσαν πολλοί βουλευτές της Χ.Α., συμπλήρωσε: "Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω".

Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός του Ντερτιλή είχε καταθέσει ότι ο πιστός «υπηρέτης» της χούντας είχε δολοφονήσει με μια σφαίρα στο κεφάλι 20χρονο φοιτητή, έξω από το Πολυτεχνείο και μετά είπε στον οδηγό του: «με παραδέχεσαι ρε;  Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μια τον πέτυχα στο κεφάλι”.  Καλούσε δε και τους υπόλοιπους στρατιωτικούς να δολοφονούν τον κόσμο λέγοντας «τι φοβάστε ρε; Βαράτε στο ψαχνό! Εγώ έκανα την αρχή.»

Ελλάδα
12

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Θανάσης Λενής που παριστάνει τον μητροπολίτη με το nickname Αμβρόσιος, έχει παρελθόν ως αξιωματικός της χωροφυλακής σε θεοσκότεινες εποχές,οπότε είναι φυσιολογικό να έχει ως ήρωες του κτήνη τύπου Ντερτιλή.
Μάλιστα.αυτό που καταλαβαίνω είναι πως ο Αμβρόσιος έχει καταλάβει την αποστροφή του κόσμου για τους υποτιθέμενους "αγγελιοφόρους του θεού" και προσπαθεί να πάρει λίγη απ την εφήμερη δόξα της Χ.Α.Το ερώτημα είναι αν τελικά τα καταφέρνει..
Το πλέον τραγικό με την επίσημη Εκκλησία είναι πως δεν φροντίζει να απαγκιστρωθεί από τέτοιες μνησίκακες, θλιβερές κι αξιολύπητες περιπτώσεις, οστρακίζοντας εκείνους που ασχημονούν απέναντι στα προστάγματα του Θεανθρώπου της και βιάζουν κάθε περί αγάπης έννοια. Δεν είναι εξαίρεση ο Αμβρόσιος, αλλά μια από τις πλέον κραγμένες περιπτώσεις σε μια ιεραρχία που βρίθει από μικρόψυχους ανθρώπους, που ουδεμία σχέση με τα κελεύσματα του Χριστού έχουν.
Καλά, ο Αμβρόσιος πάντα αυτά έλεγε... Γιατί όμως εξακολουθεί να είναι μητροπολίτης;! Αυτά ακούς και σκέφτεσαι ότι η πρόταση του Κουράκη δεν είναι και παράλογη. Μου φαίνεται αδιανόητο ότι συνεισφέρω έστω και ως φορολογούμενος σε αυτό, όπως και σε πολλά άλλα (συμπεριλαμβανομένων και των αυθαιρεσιών της πολιτείας).
Τα αυτονοητα:Ανθρωπος που υποτιθεται προασπιζει και προβαλει τον λογο του Χριστου, οπως "αγαπα τον πλησιον σου" "αγαπα τον εχθρο σου" κτλ, θεωρει οτι ενας ανθρωπος που σκοτωσε πισωπλατα εναν αλλο ανθρωπο και δε ζητησε ποτε συγγνωμη για αυτο (μετανοια) ειναι ηρωας. Δηλαδη ρε Αμβροσιε δεν εχεις μια καποια ιδεολογικη συγκρουση μεσα σου? Εστω το βραδυ πριν κοιμηθεις? τιποτα?