Μια 30χρονη Ελληνίδα είναι η πρέσβειρα της ανεργίας στη νέα διαφημιστική καμπάνια της Benetton, καθώς επιλέχθηκε ως υποψήφια για "άνεργη της χρονιάς". Πρόκειται για την Κατερίνα Καραταϊρη, που παρά τους ακαδημαϊκούς τίτλους σπουδών και τα πτυχία, παραμένει χωρίς δουλειά.

 

Η 30χρονη έχει σπουδάσει στην ΑΣΟΕΕ και επί 7 μήνες μετά την ολοκλήρωση και των μεταπτυχιακών της σπουδών, έψαχνε να βρει δουλειά στο αντικείμενο του μεταπτυχιακού της, την διοργάνωση εκδηλώσεων. Το 2010 αποφάσισε να ξεκινήσει διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Αutonoma της Βαρκελόνης  στον τομέα των νέων μορφών επικοινωνίας. Λόγω οικονομικών δυσκολιών όμως, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές της και επέστρεψε στην Ελλάδα κυνηγώντας και πάλι μια δουλειά.

 

Πριν από λίγους μήνες έστειλε το βιογραφικό της στην Benetton, όχι για κάποια δουλειά αλλά για να συμμετάσχει στη νέα καμπάνια της ιταλικής εταιρίας.

 

Μπορεί τελικά να επιλέχθηκε ως «Ελληνίδα άνεργη της χρονιάς», η ίδια πάντως θα προτιμούσε όπως δηλώνει στα Νέα να γινόταν γνωστή μέσα από τη δουλειά της: «Δεν αισθάνθηκα ότι εκπροσωπώ την Ελλάδα. Τουλάχιστον όμως, μέσα από αυτή την καμπάνια ελπίζω ότι οι εταιρίες θα δουν πιο προσεκτικά το θέμα της νεανικής ανεργίας…», λέει μεταξύ άλλων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr