Στο άρθρο του με τίτλο «Ένα σύγχρονο κίνημα τραμβούκων», στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», ο Θεόδωρος Πάγκαλος καταφέρεται ενάντια στη βία, κατακεραυνώνοντας τόσο την Αριστερά όσο και την άκρα δεξιά.

 

Κατονομάζει μάλιστα τους πολιτικούς φορείς που θεωρεί ότι υποθάλπουν ή ενθαρρύνουν τη βία στην ελληνική κοινωνία:

 

«Τα τελευταία τρία χρόνια συστηματικά διοργάνωσαν τραμπουκισμούς παλαιοκομμουνιστικά κομάντο του ΚΚΕ ή νεοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ με τη βοήθεια βέβαια σύσσωμου του αντιεξουσιαστικού χώρου και των αναρχικών αλλά και με τη συμμετοχή νεοφασιστών της Χρυσής Αυγής ή ακροδεξιών οπαδών του Παναγιώτη Καμμένου».

 

Αναφέρεται στις προσωπικές του εμπειρίες ως θύμα τέτοιων εκδηλώσεων, ενώ επίσης θεωρεί ότι τα άτομα που συμμετέχουν στα διάφορα βίαια κινήματα έχουν πλήρη απουσία επιχειρημάτων και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξόντωση και εξαφάνιση της διαφορετικής άποψης.

 

Υποκινητή αυτής της βίας θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας αναφορά σε απόσπασμα ομιλίας του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε δηλώσει ««Δεν θα μπορείτε να βγείτε από τα σπίτια σας».

 

«Αν ο κύριος Μιχαλολιάκος και οι μαυροφορεμένοι του είναι τα SS, τότε ο κύριος Τσίπρας και τα παρδαλά στίφη του είναι τα SA με όρους Βαϊμάρης».

 

Η άποψη του πρώην υπουργού έρχεται  α προστεθεί σε μία συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες και αφορά τη χρήση της βίας ως μέσο πολιτικής, καθώς και την καταδίκη της - ή μη - από όπου κι αν προέρχεται.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr