Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της Αττικής

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της Αττικής Facebook Twitter
0

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μη χορηγώντας φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, μέχρι το τέλος του μήνα.

Η απόφαση ελήφθη την Τετάρτη στην έκτακτη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής με ψήφους 872 υπέρ και 566 κατά.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής ζητούν την εξόφληση των οφειλόμενων του ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούλιο και καταβολή χρημάτων που οφείλονται από συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και οι Σύλλογοι Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας δεν έχουν υιοθετήσει την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή της κινητοποίησης, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους, ή να τα αναζητούν σε άλλες περιοχές, όπου τα φαρμακεία τα χορηγούν με πίστωση.

Παράλληλα οι φαρμακοποιοί του Πειραιά έχουν αποφασίσει να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, με αποτέλεσμα ασφαλισμένοι από την Αθήνα να συρρέουν σε φαρμακεία του Πειραιά για φάρμακα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM