Νοσοκομειακοί γιατροί από τη Θεσσαλονίκη και τη λοιπή Βόρεια Ελλάδα, σημειώνουν πως οι καρκινοπαθείς πηγαίνουν για φάρμακα σε Βουλγαρία και Κωνσταντινούπολη.

 

Η προσέλευση των ασθενών στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί χωρίς όμως να βρίσκουν ανταπόκριση καθώς τα δημόσια νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται και περικόπτονται εφημερίες θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.

 

Οι καρκινοπαθείς αναγκάζονται να πηγαίνουν στη Βουλγαρία και την Κωνσταντινούπολη για να βρουν πλατίνα, η οποία αυτή τη στιγμή είναι το πιο φτηνό χημικοθεραπευτικό φάρμακο.

 

Το 30% των παιδιών σήμερα δεν έχουν κάνει εμβόλια, γεγονός που μπορεί να έχει ως συνέπεια την εμφάνιση επιδημίας.

 

Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Παπαστεργίου, και ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, ανακοίνωσαν το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας.

 

Οι κινητοποιήσεις των γιατρών συμπεριλαμβάνουν την συμμετοχή γιατρών από όλη την χώρα στις διαδηλώσεις που θα γίνουν αύριο στη Θεσσαλονίκη με τη έναρξη λειτουργίας της ΔΕΘ, γενική απεργία στις 12/9, επίσχεση εργασίας από τις 17/9 μέχρι να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18/9 στις 11.00 το πρωί έξω από το νοσοκομείο «Παναγία» το οποίο κινδυνεύει να κλείσει.

 

Ο κ Βαρνάβας δήλωσε πως τον χειμώνα που έρχεται θα αυξηθούν τα κρούσματα πνευμονίας και θα υπάρξουν άτομα που θα πάθουν κρυοπαγήματα από την έλλειψη θέρμανσης λόγω της εξομοίωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτή του πετρελαίου κίνησης.

 

Τέλος ο κ Παπαστεργίου τόνισε πως στα εφημερεύοντα νοσοκομεία αναλογούν λιγότεροι από 20 γιατρούς ανά 1000 ασθενείς, ότι οι διοικήσεις αλλοιώνουν τις συνθέσεις των εφημεριών παρουσιάζοντας πλαστά στοιχεία, ενώ τα κονδύλια για τις εφημερίες από 480 εκατομμύρια ευρώ που ήταν πριν τρία χρόνια φέτος μειώθηκαν στα 300 εκατομμύρια.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr