ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κλινικές μελέτες: Το ''κλειδί'' για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Κλινικές μελέτες: Το ''κλειδί'' για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας Facebook Twitter
0

Ο Άγγελος Στεργίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Σellas Clinicals, σε συζήτηση με θέμα «Προβλήματα και προοπτικές ανάπτυξης της κλινικής έρευνας στην Ελλάδα», δήλωσε:«Οι κλινικές μελέτες μπορούν να αποτελέσουν δυναμικό παράγοντα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα σε έναν τομέα υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης».

Αναλυτικότερα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η σημαντική βελτίωση στον χρόνο των εγκρίσεων από πλευράς ΕΟΦ και ΕΕΔ ο οποίος έχει μειωθεί σημαντικά από 9 μήνες στο παρελθόν σε περίπου ένα μήνα τώρα, χρονικό διάστημα ανάλογο και ευθέως ανταγωνιστικό με αυτό πολλών χωρών της Δ. Ευρώπης αποτελεί ένα ελπιδοφόρο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται και άλλα βήματα από πλευράς της Πολιτείας κυρίως σε θεσμικό επίπεδο, στο ζήτημα της ενημέρωσης γιατρών και ασθενών για τις δυνατότητες της κλινικής έρευνας στο εσωτερικό αλλά και προώθησης της Ελλάδας ως χώρα διεξαγωγής κλινικών μελετών στο εξωτερικό.

Στόχος μας δεν πρέπει να είναι άλλος από το να καταστεί η Ελλάδα κόμβος στον τομέα της κλινικής έρευνας στην περιοχή της Ν.Α.Ευρώπης και της Μ.Ανατολής, αυξάνοντας σημαντικά την συνεισφορά στην ελληνική οικονομία από τα περίπου 80 εκατ. ευρώ σήμερα σε πάνω από μισό δισ. σε ορίζοντα πενταετίας.

Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας είναι η υψηλή ποιότητα του ιατρικού δυναμικού της χώρας μας η οποία εν πολλοίς μένει πολλές φορές ανεκμετάλλευτη ενώ υπάρχουν και οι γνώσεις και η θέληση να ασχοληθούν οι νέοι επιστήμονες-γιατροί με τον χώρο της κλινικής έρευνας.

Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι πολλά ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν άμεση πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής απαραίτητες για τη διεξαγωγή ορισμένων κλινικών μελετών και θα πρέπει να ανοίξει περαιτέρω ο χώρος σε αυτά παράλληλα φυσικά με τα πανεπιστημιακά και κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα δίνοντας τη δυνατότητα να ισοσκελίσουν ή ακόμη και να μεταβούν σε πλεονασματικούς προσανατολισμούς»,  ενώ το πλέον σημαντικό είναι και η δημιουργία τεχνογνωσίας στην Ελλάδα για τους ιατρούς, που θα έχει ως αποτέλεσμα, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην πατρίδα μας.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM