«Πόρτα» στα σχέδια της Χρυσής Αυγής να δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος μόνο για Έλληνες, με αιμοδοσίες μεταξύ μελών και φίλων, βάζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί αλλά και το νοσοκομείο Σωτηρία, στο οποίο η οργάνωση είχε ανακοινώσει την πρόθεση της να κάνει τις αιμοδοσίες.

 

Η πρόθεση της Χρυσής Αυγής και η αναφορά του Σωτηρία σε σάιτ της οργάνωσης είχε προκαλέσει την αντίδραση της ένωσης  των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΑΠ)  που σε ανακοίνωση της τόνιζε ότι: «Θεωρώντας δεδομένο ότι δεν μπορεί να είναι αληθινή η είδηση πως δημόσιο νοσοκομείο έκανε δεκτή τέτοια παράλογη, αντιεπιστημονική, παράνομη και ρατσιστική μεθόδευση, περιμένουμε άμεσα επίσημες κατηγορηματικές διαψεύσεις από τα νοσοκομεία και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας».

 

Στο σάιτ iatropedia ο διοικητής του Σωτηρία Γιάννης Στεφάνου βάζει «πάγο» στα  σχέδια της οργάνωσης για «αίμα προέλευσης» λέγοντας: «Δηλώνω κατηγορηματικά πως τηρείται ότι ισχύει για όλους τους αιμοδότες. Όλοι δίνουν αίμα με τους διεθνείς κανόνες και αυτό διατίθεται σε κάθε ασθενή που έχει ανάγκη ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα και κόμμα. Δεν δεχόμαστε καμία παρέμβαση».

 

 

Πάντως σε ανακοίνωση της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής στην Καρδίτσα γίνεται γνωστό ότι δημιουργήθηκε Τράπεζα Αίματος μόνο για Έλληνες. Μέλη της οργάνωσης φωτογραφίζονται μπροστά από το τμήμα αιμοδοσίας νοσοκομείου.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr