Νίκαια: Νέες επιθέσεις ακροδεξιών σε βάρος μεταναστών

Νίκαια: Νέες επιθέσεις ακροδεξιών σε βάρος μεταναστών Facebook Twitter
Εικόνα:Στιγμιότυπο από την πρόσφατη πορεία διαμαρτυρίας μεταναστών στη Νίκαια
0

Νέες επιθέσεις από ομάδες ακροδεξιών σε βάρος Πακιστανών σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου στη Νίκαια. Μετά τις απειλές και τα τελεσίγραφα που μοίρασαν σε βάρος Πακιστανών καταστηματαρχών ομάδες ακροδεξιών -χρυσαυγιτών -κατά αυτόπτες μάρτυρες- και το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης, οι ρατσιστικές ομάδες χτύπησαν ξανά.

«Γύρω στις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής πέντε μηχανάκια με δέκα άτομα επιτέθηκαν με γροθιές, κλωτσιές και ρόπαλα σε Πακιστανούς μετανάστες που κάθονταν έξω από το σπίτι τους στην Οδό Ικτίνου 15», σημειώνει ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Κοινότητας Πακιστανών.

«Κάποιοι φορούσανε μπλουζάκια με το αρχίγραμμα Χ.Α. ή το λογότυπο της Χρυσής Αυγής», λέει ο ίδιος. Οι μετανάστες μπήκαν μέσα στην αυλή του σπιτιού αλλά οι ακροδεξιοί έσπασαν την πόρτα με σφυριά. Οι δύο μετανάστες χτυπήθηκαν στο πρόσωπο και ο τρίτος στο πόδι. Οταν έφτασε η αστυνομία, συνέλαβε 14 Πακιστανούς, οι οποίοι είχαν σπεύσει -όπως λέει ο κ. Ασλάμ- προς βοήθεια των υπολοίπων.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου. «Γύρω στις 23.00 τρεις μετανάστες γύριζαν σπίτι τους από το τζαμί και στον δρόμο τούς σταμάτησε μία ομάδα από πολλά μηχανάκια. Τους χτύπησαν με σιδηρογροθιές. Ο ένας έχει σπασμένη μύτη», λέει ο κ. Ασλάμ.

Οπως καταγγέλλει η «Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», οι χτυπημένοι Πακιστανοί περίμεναν όλη τη νύχτα της Παρασκευής στο Α.Τ. Νίκαιας για να καταθέσουν μήνυση, ενώ οι 7 από τους 14 μετανάστες που είχαν προσαχθεί, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε 12μηνη φυλάκιση και 2.000 ευρώ πρόστιμο για παράνομη είσοδο στη χώρα με τριετή αναστολή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM