Αυξάνονται τα περιστατικά παραμέλησης παιδιών

Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε πως παρουσιάστηκε αύξηση στα περιστατικά παραμέλησης και σωματικής, σεξουαλικής ή ψυχολογικής βίας στα παιδιά, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, οι κλήσεις που έλαβε η τηλεφωνική γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και αφορούσαν σε εξειδικευμένα θέματα παιδιών αυξήθηκαν κατά 44% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Οι κλήσεις αφορούσαν θέματα υγείας, περιστατικά οικογενειών με οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα, παιδιά σε κίνδυνο, κ.α.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» σκοπεύει να θέσει σε λειτουργία δύο νέα σπίτια για 60 παιδιά που κινδυνεύουν. Το ένα στο Αίγιο και το δεύτερο στο Αγρίνιο.

Ο κ. Γιαννόπουλος επισήμανε πως ήδη λειτουργούν συνολικά 11 σπίτια που φιλοξενούν 284 παιδιά, αλλά και πάλι αυτά δεν είναι αρκετά, ενώ δήλωσε: «Η κατάρρευση του κράτους πρόνοιας, η υπολειτουργία ή παύση λειτουργίας ιδρυμάτων, η αύξηση των καταγγελιών και η έλλειψη κατάλληλων και εξειδικευμένων δομών φιλοξενίας καταδικάζουν παιδιά κακοποιημένα και παραμελημένα να παραμένουν εγκλωβισμένα στο ακατάλληλο περιβάλλον που ζουν ή να παραμένουν εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία παίδων».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ