Οι εταιρίες εξάγουν τα φάρμακα ενώ δεν υπάρχουν στα ράφια

Οι εταιρίες εξάγουν τα φάρμακα ενώ δεν υπάρχουν στα ράφια Facebook Twitter
0

Οι παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων (τα φάρμακα αποδεικνύονται ως ένα από τα πιο εξαγώγιμα προϊόντα μας), είναι μια από τις κύριες αιτίες των ελλείψεων που παρατηρούνται στην εγχώρια αγορά, με αποτέλεσμα τις τριτοκοσμικές εικόνες έξω από τα φαρμακεία. Έγγραφο που απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΟΦ καθηγητής Γ. Τούντας αναφέρει ότι εξήχθη πρόσφατα το 30% της ετήσιας εγχώριας κατανάλωσης σε σκευάσματα αιμοσφαιρίνης.

Ο κύριος Τούντας επισημαίνει ότι κρίνεται σκόπιμη η αναστολή οποιασδήποτε εξαγωγικής δραστηριότητας των προϊόντων αυτών, συμπεριλαμβανομένης της αποθεματοποίησης τους για λόγους εγχώριας υγείας. Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΟΦ παρακαλεί για την οικειοθελή συμμόρφωση όλων των εταιριών, προκειμένου να αποφευχθεί η εκδήλωση της έλλειψης σε αυτά τα ιδιαίτερης σημασίας προϊόντα. Οι παράλληλες εξαγωγές γίνονται σε προϊόντα η τιμή των οποίων μειώθηκε στη χώρα μας με αποτέλεσμα να συμφέρει τις φαρμακευτικές να τα εξάγουν με κέρδος της διαφορά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΝΗΣΙΑ ΛΙΣΤΑ

Ελλάδα / Ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο ψήφισαν τις 20 καλύτερες χώρες: Τα 2 μέρη που ξεχωρίζουν στην Ελλάδα

Τα αποτελέσματα των Condé Nast Traveler Readers’ Choice Awards 2025, όπου ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο ψήφισαν τις χώρες που ξεχώρισαν για την αυθεντικότητα, τον πολιτισμό, τη βιωσιμότητα και την αίσθηση σύνδεσης που προσφέρουν
THE LIFO TEAM