ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Σουλτς: Αυτό που πήρε ο Τσίπρας τώρα είναι χειρότερο από αυτό που θα μπορούσε να είχε πάρει από τον Γιούνκερ

Σουλτς: Αυτό που πήρε ο Τσίπρας τώρα είναι χειρότερο από αυτό που θα μπορούσε να είχε πάρει από τον Γιούνκερ Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
3

Tην πεποίθησή του ότι "η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει το παν - και πρέπει να το κάνει - για να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις" στη χώρα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε αποψινή του συνέντευξη στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD.

O κος Σουλτς πρόσθεσε πως δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό το βήμα και να βρισκόμαστε σε έναν χρόνο πάλι εδώ και να συζητούμε και τόνισε πως όλοι εκείνοι που έκλεισαν αυτή την συμφωνία και ειδικά η κυβέρνηση στην Αθήνα έχουν την υποχρέωση να κάνουν το παν.

 

Επιπλέον ανέφερε ότι αυτό που πήρε τώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες είναι χειρότερο από αυτό που θα μπορούσε να είχε πάρει πριν από δύο εβδομάδες, αν είχε δεχθεί την πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Αλλά σίγουρα δεν υπήρξε πιο ισχυρός πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες από τον κ. Τσίπρα σε ό,τι αφορά την στήριξη στο εσωτερικό. Αν υπάρχει κάποιος που είναι σε θέση να επιβάλει τις μεταρρυθμίσεις, τότε είναι εκείνος. Αν πει τώρα ότι θέλει να τις επιβάλει - και ενόψει του δράματος στη χώρα πρέπει να τις επιβάλει, το γνωρίζει και ο ίδιος - τότε πιστεύω ότι θα το κάνει, ιδίως αν στις επόμενες ώρες προσεγγίσει και πάλι τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κερδίσει ένα ευρύ μέτωπο υποστήριξης για την γραμμή του και για την πολιτική του», δήλωσε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης.


Ο κ. Σουλτς ανέδειξε ως πολύ σημαντικό σημείο της συμφωνίας που επετεύχθη το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους: «Τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις στις οποίες τώρα στοχεύουμε, θα μπουν σε ένα Ταμείο από το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετηθεί μέρος του χρέους», σημείωσε και πρόσθεσε ότι το καινούργιο στο πρόγραμμα είναι ότι «ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος είναι από τους βασικούς πατέρες του, επέβαλε να δοθούν 35 δισεκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις από τον προϋπολογισμό της ΕΕ», με τα οποία πρέπει να δημιουργηθεί ανάπτυξη και απασχόληση ώστε να βελτιωθούν τα έσοδα του κράτους. «Διότι μόνο έτσι, μέσω ανάπτυξης και απασχόλησης, μπορούμε να αυξήσουμε τα έσοδα και η χώρα να αποκτήσει την δυνατότητα να αποπληρώσει τα χρέη της», πρόσθεσε.


Ερωτώμενος αν στην διαδρομή για την συμφωνία χάθηκε το όραμα για την «Ευρώπη των λαών», ο κ. Σουλτς τόνισε ότι αυτό που διασώθηκε είναι η ενότητα στην Ευρώπη και ανέφερε ότι το Grexit θα μας είχε κοστίσει δισεκατομμύρια και μάλιστα εκατοντάδες και θα έριχνε έναν λαό στον γκρεμό. «Δεν θέλω να κάνω τώρα εικασίες για το ποιος φέρει την ευθύνη για αυτό. Αυτό θα πρέπει να το δούμε αργότερα. Αλλά το αποτρέψαμε. Έχουμε τώρα πάλι μια ευκαιρία. Πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη. Να ξεκινήσουμε επιτέλους να συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά στην Ευρώπη και να καταλάβουμε ένα πράγμα, ότι ανάπτυξη και απασχόληση αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για την εξυγίανση των κρατικών προϋπολογισμών. Μόνο με περικοπές, φέρνουμε απλώς τους λαούς τον έναν απέναντι στον άλλο. Για αυτό πιστεύω ότι αυτό που ξεκίνησε τώρα είναι ένας καλός δρόμος», κατέληξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

πηγή: AΠΕ/ΜΠΕ

3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανικά ΜΜΕ για Φρέντη Μπελέρη - Πύρρο Δήμα: Το κόμμα Μητσοτάκη έβαλε στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές δύο Αλβανούς

Ελλάδα / Αλβανικά ΜΜΕ για Φρέντη Μπελέρη - Πύρρο Δήμα: Το κόμμα Μητσοτάκη έβαλε στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές δύο Αλβανούς

Ο Πύρρος Δήμας «προκάλεσε αναφέροντας τον όρο 'Βόρεια Ήπειρος'» - Βουλευτής σχολίασε «είναι να αυτοκτονείς με την κατάντια της Ελλάδας, που έβαλε υποψήφιο έναν καταδικασμένο»
NEWSROOM
Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
λοιπόν κ. Σουλτς για να ξεμπερδεύουμε σιγά σιγά το πράγμα, βοηθήστε να βρεθούν οι λογαριασμοί που γλυτώνουν την φορολογία στους παραδείσους της Ε.Ε. και μετά τα ξαναλέμε.βοηθήστε να ξεδιαλύνουμε και το σκάνδαλο που αφορά την εταιρεία Ζίμενς της χώρας σας κλπ κλπ.επίσης τα σχόλια σας αφού ξεκίνησε το δημοψήφισμα δεν τα ξεχνάμε.
"αυτό που πήρε τώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες είναι χειρότερο από αυτό που θα μπορούσε να είχε πάρει πριν από δύο εβδομάδες"Για ποιο λόγο; Πριν δύο μήνες θα το καταλάβαινα ότι είναι ζήτημα καθυστέρησης. Πριν δύο βδομάδες; Δε νομίζω ο εταίρος μας να εννοεί κάτι σε τιμωρία ή εκδίκηση για τα τσαλιμάκια του Τσίπρα και το όχι της πλέμπας, ε? Έπρεπε να παραιτηθεί, να δείξει λίγη αξιοπρέπεια, να αποδεχθεί την ήττα του, να μπει στη θέση του ο Σταύρος να μας κάνουν και καλύτερη τιμή. Κάντε τώρα μία δημοσκόπηση να δούμε τον ισχυρό πρωθυπουργό, πραγματικά έχω απορία.