Η φινλανδική κυβέρνηση δεν αποδέχεται ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες.

 

 

Όπως μεταδίδουν ξένοι ανταποκριτές, η κυβέρνηση της Φινλανδίας κινδυνεύει να πέσει αν συμφωνήσει στο νέο πακέτο, καθώς ένας από τους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού, το εθνικιστικό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Αληθινοί Φινλανδοί», τάσσεται υπέρ του Grexit και απειλεί μάλιστα να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν υποστηριχθεί το δάνειο στην Ελλάδα.

 

Ο Φιλανδός δημοσιογράφος Jarno Hartikainen, ανταποκριτής της Kauppalehti στις Βρυξέλλες, γράφει ότι μετά το «όχι» του Ελσίνκι, τρία είναι τα πιθανά σενάρια: 1) Η φιλανδική κυβέρνηση θα αλλάξει την στάση της λόγω των πιέσεων 2) Διάλυση της φιλανδικής κυβέρνησης 3) Θα ενεργοποιηθεί πρόβλεψη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM (από τον οποίο έχει ζητήσει το δάνειο η Αθήνα) για έκτακτες περιπτώσεις που προβλέπει λήψη απόφασης κατά πλειοψηφία.

 

 

Ο Guardian εξηγεί ότι υπάρχει μια διαδικασία έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από τον ESM, αν ψηφίσει υπέρ το 85%. Ωστόσο, αυτό πιθανότατα δεν θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει συμφωνία απόψε, επισημαίνει η εφημερίδα.

 

 

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr