Σενάρια επέμβασης εξετάζει ο βρετανικός στρατός σε περίπτωση κατάρρευσης της ζώνης του ευρώ, δηλώνει στην Τelegraph ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας David Richards. Όπως λέει οι Ένοπλες Δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο ότι μια νέα παγκόσμια οικονομική κατάρρευση θα μπορούσε να υπονομεύσει τα καθεστώτα και την έννομη τάξη των συμμάχων των βρετανών. Το ενδεχόμενο αυτό θέτει-είπε- ένα «στρατηγικό κίνδυνο» για τη Βρετανία.

 

Αυτά τα υπό εξέταση σενάρια του στρατού ήρθαν στο φως μετά τη δημοσιοποίηση-μέσω της Daily Telegraph- εγγράφου που έδινε εντολή στις πρεσβείες της Βρετανίας, στην ευρωζώνη να καταρτίσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης  για την κατάρρευση του ευρώ και την ενδεχόμενη πολιτική αναταραχή που θα μπορούσε να ακολουθήσει.

 

Ο αρχηγός του στρατού είπε ότι τα οικονομικά θέματα είναι σήμερα η μεγαλύτερη απειλή για τη Βρετανία και τα συμφέροντα της στον κόσμο.

 

"Είναι σαφές ότι ο μεγαλύτερος ενιαίος στρατηγικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Βρετανία σήμερα είναι οικονομικός  και όχι στρατιωτικός…Καμιά χώρα δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε περίπτωση χρεοκοπίας", δήλωσε ο David Richards.

 

Βεβαίως θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι κύρια έννοια για τον Βρετανό στρατηγό είναι η περικοπή των αμυντικών δαπανών και στη Βρετανία και η ενδεχόμενη κατάρρευση του ευρώ  είναι ένας από τους λόγους που πρόβαλλε για να υπερασπιστεί την αναγκαιότητα ενός αξιόμαχου βρετανικού στρατού. 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr