Στη Γερμανία έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να βρουν οι νέοι δουλειά σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Eurostat και αφορά το 2010. Χαρακτηριστικό είναι ότι μεταξύ των δέκα περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χαμηλότερη ανεργία στις ηλικίες 15-24 , οι επτά βρίσκονται στη νότια  Γερμανία. Και το γενικό ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία είναι χαμηλό με 9,9%, ενώ πιο χαμηλά είναι μόνο οι Κάτω Χώρες με 8,7% και η Αυστρία με 8,8%. Μακριά από το μέσο όρο ανεργίας στην Ε.Ε που ήταν το 2010 στο 20,9% (και ακόμη η κρίση δεν είχε χτυπήσει με όλη της τη δύναμη).

 

Στην άλλη πλευρά, αυτή με τη μεγαλύτερη ανεργία στους νέους, η περιοχή με τη μεγαλύτερη ανεργία είναι στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα στο Μαρόκο με 60,2% αλλά και άλλες περιοχές κυρίως από την Ισπανία ή από τις υπερπόντιες κτήσεις της Γαλλίας.

 

Στο γενικό πίνακα με τα στατιστικά στοιχεία η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στο Νότιο Αιγαίο, όπου το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων, αυτών δηλαδή που είναι χωρίς δουλειά πάνω από 12 μήνες, ήταν το 2010 στο  14,8%.

 

Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη και μικρότερη ανεργία στους νέους από την Bild (περασμένος ο πίνακας από το μεταφραστη του google):

 

 

 

 

 

 

Και τα ποσοστά της Ελλάδας το 2010, με τα πράγματα να έχουν αλλάξει κατά πολύ προς το χειρότερο το 2011.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr