Σε επίτευξη δημοσιονομικού πλεονάσματος, και όχι μόνο πρωτογενούς, αναφέρεται ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του στο Βloomberg. «Περιμένουμε το 2015 να μην έχουμε μόνο πρωτογενές, αλλά και δημοσιονομικό πλεόνασμα. Αυτό θα σημαίνει ότι θα μπορούμε να πληρώνουμε μόνοι μας το χρέος, χωρίς να χρειάζεται να δανειστούμε χρήματα. Πολύ λίγες ευρωπαϊκές χώρες είναι σε θέση να το κάνουν αυτό σήμερα», δηλώνει ο Πρωθυπουργός και σημειώνει παράλληλα:

 

"Δεν έχουμε χρηματοδοτικό κενό, και επιπλέον έχουμε πια τη δυνατότητα να πάμε στις αγορές, αν χρειαστεί. Αν η Ελλάδα φτάσει τους στόχους της, κάτι που ήδη έχει κάνει, οι δανειστές έχουν δεσμευτεί από τον Νοέμβριο του 2012 να μας προσφέρουν πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους. Κάναμε τη δική μας δουλειά και τώρα περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν τη δική τους".

 

Ταυτόχρονα ο κ. Σαμαράς αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθεί το έργο των υπουργών του. «Έχω ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης: Βλέπω σε ημερολόγιο στον υπολογιστή μου όσα είναι επιφορτισμένοι να κάνουν οι υπουργοί.  Αν δω ότι δεν τα έχουν κάνω τους τηλεφωνώ και τους ρωτώ γιατί δεν ολοκλήρωσαν όσα έπρεπε, ακόμη και αν έχουν περάσει μεσάνυχτα. Δεν θέλω αν, δεν θέλω αλλά. Είναι ο μόνος τρόπος για κάνουμε τη δουλειά. Προσπαθούμε να περάσουμε αυτή τη νοοτροπία στη δημόσιο διοίκηση από πάνω προς τα κάτω.»

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr