Νέα μέτρα ύψους 7 δις προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε συνέδριο με τραπεζίτες στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με το skai, ο κύριος Βενιζέλος είπε ότι αυτά θα εξοικονομηθούν με νέες περικοπές 20% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

 

Η προσπάθεια όμως της κυβέρνησης να δείξει έστω και την τελευταία στιγμή υπάκουη απέναντι στους δανειστές της, «ματώνοντας» την αγορά και τους πολίτες, δεν φαίνεται να αποδίδει τα αναμενόμενα. Παρότι ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Τρόικα θα επιστρέψει εντός της εβδομάδας στην Ελλάδα και ότι θα εκταμιευτεί η 6η δόση, ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Joerg Asmussen δήλωσε-σύμφωνα με το www.24h.gr ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα είναι σε θέση να αποφασίσουν για την εκταμίευση της έκτης δόσης του ελληνικού πακέτου στήριξης ούτε κατά το Eurogroup που θα διεξαχθεί στις 3 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε-είπε-δεν θα είναι έτοιμη η έκθεση της τρόικας.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι: «Η εκταμίευση της δόσης δεν θα λάβει χώρα προτού ολοκληρωθεί η αποστολή και η έκθεσή του κλιμακίου της τρόικας για την Ελλάδα και δεν θα πραγματοποιηθεί εάν η τρόικα δεν πειστεί από τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί και εφαρμόζονται από την Ελλάδα. Με την καθυστέρηση στην αποστολή της τρόικας, δεν βλέπω πως θα υπάρξει σχετική απόφαση στο Eurogroup της 3ης Οκτωβρίου». Φαίνεται ότι οι δανειστές τραβάνε τα πράγματα στα άκρα αφού τα διαθέσιμα του δημοσίου για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις φτάνουν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Αυτό, ίσως βολεύει και κάποιους για να περάσουν τα νέα σκληρά μέτρα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr