Μετά τους 41 αντιστασιακούς και ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε ότι δεν θα πάει στη δεξιωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, θεωρώντας ότι η 37χρονη Δημοκρατία μας-που τόσα χρόνια θριάμβευε- δοκιμάζεται τώρα πάνω στην ωριμότητα της, παραδομένη στα γαμψά νύχια των ξένων οχτρών. Ο Αλέξης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο στην οποία με τρεμάμενο χέρι, του γράφει ότι φέτος δεν θα μπορέσει επειδή η Δημοκρατία «υποφέρει εξαιτίας της πλήρους και άνευ όρων παράδοσης της χώρας μας από την κυβέρνηση, στο ΔΝΤ».

 

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε,-του γράφει στην επιστολή- η Δημοκρατία δεν είναι μία έννοια αφηρημένη, αλλά άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ίδιο το λαό και την κυριαρχία του. Και όσο ο λαός μας, που μήνες τώρα στέλνει ηχηρό μήνυμα από όλες τις πλατείες των πόλεων, φιμώνεται και παραμένει στο περιθώριο, αυτή η εορτή ούτε νόημα θα έχει, ούτε περιεχόμενο”.

 

«Η Δημοκρατία μας φέτος δεν εορτάζει, σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Υποφέρει εξαιτίας της πλήρους και άνευ όρων παράδοσης της χώρας μας από την κυβέρνηση, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκαλώντας φτώχεια, ανεργία και απελπισία στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Πονάει από τα ισχυρά πλήγματα που επέφεραν μεθοδεύσεις που παρακάμπτουν τη λαϊκή κυριαρχία και δρομολογούν οδυνηρές εξελίξεις ερήμην του λαού. Δακρύζει εξαιτίας των τριών χιλιάδων δακρυγόνων που οι εντεταλμένες αστυνομικές δυνάμεις εκτόξευσαν στις 29 Ιουνίου σε ειρηνικούς διαδηλωτές, προκαλώντας ανήκεστες βλάβες σε συμπολίτες μας»

 

Καταλήγοντας ο πικραμένος Αλέξης εύχεται «να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που η συνείδησή μας μας υπαγορεύει μια τέτοια απόφαση» και ελπίζει «η δημοκρατία να μην είναι το πρώτο θύμα της ζοφερής αυτής κρίσης που βιώνει η χώρα και ο λαός μας».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr