Χατζηδάκης: «Όχι συμφωνία με την Τρόικα με κάθε τίμημα»

Χατζηδάκης: «Όχι συμφωνία με την Τρόικα με κάθε τίμημα» Facebook Twitter
0

Νέα διαφωνία υπήρξε στο θέμα των πλειστηριασμών ανάμεσα στην Τρόικα και τον υπουργό Ανάπτυξης.

«Πρόθεση μας είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά δεν θα συμφωνήσουμε σε ό,τι μας φέρουν», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας, λίγη ώρα πριν από τη νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «στόχος είναι να συμφωνήσουμε με την τρόικα, όπως και στο θέμα των ΕΑΣ, αλλά είναι προφανές ότι δεν θα συμφωνήσουμε με κάθε τίμημα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω και να δεχθεί ό,τι της προσφέρεται».

Εξήγησε μάλιστα ότι «η τρόικα έχει πιο αυστηρή προσέγγιση από εμάς, σε σχέση με τα όρια προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν αισθανόμαστε ότι αυτή είναι η καλύτερη».

«Είναι εύκολο να συμφωνήσεις αλλά μετά θα πρέπει να διαχειριστείς τις κοινωνικές συνέπειες» σημείωσε επίσης ο κ. Χατζηδάκης υπογραμμίζοντας  ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να προστατευτούν όσοι έχουν ανάγκη και όχι οι επιτήδειοι. «Με την οριζόντια προστασία, άνθρωποι με σπίτι 450.000 ευρώ καλύπτονται από τον σημερινό νόμο (σ.σ για τους πλειστηριασμούς» ανέφερε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM