Σαφή θέση κατά των συνεχιζόμενων πολιτικών λιτότητας παίρνει ο πρόεδρος του6 Ευρωκοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντας-σε συνέντευξη του σε βελγική εφημερίδα-λανθασμένο το επιχείρημα ότι μειώνοντας τους δημόσιους προϋπολογισμούς, ανακτάται η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

 

Ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, σημειώνει ότι οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε. πηγαίνουν «υπερβολικά μακριά» στην πολιτική της λιτότητας, τονίζοντας πως «καμιά εθνική οικονομία δεν ανορθώνεται χωρίς οικονομική ανάκαμψη με στρατηγικούς επενδυτές».

 

Παράλληλα αφήνει αιχμές για τη στάση των ηγετών της Ε.Ε., καθώς όταν ερωτάται για την επιμονή  της Μέρκελ στην αυστηρή δημοσιονομική λιτότητα, απαντά ότι έχει μία μόνο ψήφο και υπάρχουν ακόμη 26 ηγέτες γύρω από το τραπέζι.

 

«Ο μόνος που αντικρούει αυτή την προσέγγιση είναι ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ζήτησε ένα πακέτο ανάπτυξης. Αλλά πού έμειναν τα μέτρα αυτά;», διερωτάται.

 

Σημειώνει ακόμη ότι «καταλαβαίνει τον κόσμο που είναι απογοητευμένος» και επισημαίνει ότι η «Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε μια αξιοθρήνητη κατάσταση».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr