Σούλτς: «Η Γερμανία έχει μια μόνο ψήφο, υπάρχουν άλλοι 26»

Σούλτς: «Η Γερμανία έχει μια μόνο ψήφο, υπάρχουν άλλοι 26» Facebook Twitter
2

Σαφή θέση κατά των συνεχιζόμενων πολιτικών λιτότητας παίρνει ο πρόεδρος του6 Ευρωκοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντας-σε συνέντευξη του σε βελγική εφημερίδα-λανθασμένο το επιχείρημα ότι μειώνοντας τους δημόσιους προϋπολογισμούς, ανακτάται η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, σημειώνει ότι οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε. πηγαίνουν «υπερβολικά μακριά» στην πολιτική της λιτότητας, τονίζοντας πως «καμιά εθνική οικονομία δεν ανορθώνεται χωρίς οικονομική ανάκαμψη με στρατηγικούς επενδυτές».

Παράλληλα αφήνει αιχμές για τη στάση των ηγετών της Ε.Ε., καθώς όταν ερωτάται για την επιμονή  της Μέρκελ στην αυστηρή δημοσιονομική λιτότητα, απαντά ότι έχει μία μόνο ψήφο και υπάρχουν ακόμη 26 ηγέτες γύρω από το τραπέζι.

«Ο μόνος που αντικρούει αυτή την προσέγγιση είναι ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ζήτησε ένα πακέτο ανάπτυξης. Αλλά πού έμειναν τα μέτρα αυτά;», διερωτάται.

Σημειώνει ακόμη ότι «καταλαβαίνει τον κόσμο που είναι απογοητευμένος» και επισημαίνει ότι η «Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε μια αξιοθρήνητη κατάσταση».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο Σούλτς είναι ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και όχι ο αντίπαλος της Μέρκελ στις Γερμανικές εκλογές, οπότε φυσικά και δεν θα κερδίσει τις εκλογές καθώς δεν συμμετέχει. Ο Σούλτς είναι ένας πολύ σοβαρός, και μετριοπαθής Ευρωπαϊστής πολιτικός. Οι θέσεις του είναι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι υπέρ των Γερμανικών συμφερόντων αντίθετα με της Μέρκελ. Μου κάνουν εντύπωση οι άνθρωποι που κάνουν τον κόπο να σχολιάσουν χωρίς καν να αντιλαμβάνονται το λέει το άρθρο ή για ποιόν μιλάει.