«Μπαίνουμε σε μια νέα φάση συνολικά για την οικονομία. Το έργο αυτό αποτελεί μια ισχυρή ώθηση για να πάμε μπροστά» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στον αγωγού φυσικού αερίου TAP, ο οποίος εγκαινιάζεται αύριο στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», υπενθύμισε ότι το ελληνικό τμήμα του αγωγού, μήκους περίπου 500 χιλιομέτρων που θα διέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, σε πρώτη φάση θα απασχολήσει περί τα 8.000 άτομα και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του (τέλη του 2019 με αρχές 2020, όπως είπε) θα δημιουργηθούν και άλλες έμμεσες θέσεις εργασίας.

 

«Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα δέκα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στον κόσμο και το γεγονός ότι εισέρχεται κατά περίπου 500 χιλιόμετρα από τη χώρα μας αναδεικνύει και τον ιδιαίτερο γεωστρατηγικό χαρακτήρα που έχει η Ελλάδα» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

 

Πρόσθεσε, επίσης, ότι στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει σήμερα στη Θεσσαλονίκη με το Βούλγαρο ομόλογό του, Τεμενούσκα Πέτκοβα, θα συζητήσουν το ζήτημα της επικείμενης κατασκευής του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB, ο οποίος θα αποτελέσει ουσιαστικά κάθετο άξονα πάνω στον TAP και θα επεκταθεί προς τη βόρεια Ευρώπη. Ακόμα, θα εξεταστεί και η πορεία ενός τρίτου μεγάλου ενεργειακού έργου για την Ελλάδα, του Πλωτού Σταθμού Υγροποιημένου Αερίου, που θα κατασκευαστεί στην Αλεξανδρούπολη. «Είναι δύο έργα συνοδά του αγωγού TAP που η καρασκευή τους επιβεβαιώνει τον ρόλο της χώρας ως ισχυρό ενεργειακό κόμβο» υπογράμμισε ο υπουργός.

 

Εξάλλου, απαντώντας στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κατασκευή του ΤΑΡ σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε επί των ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι ο αγωγός TAP εντάσσεται στον γενικότερο ενεργειακό σχεδιασμό της Ευρώπης και υπενθύμισε ότι στη σύμβαση που υπογράφηκε επί ΝΔ δεν συμμετέχει στην κοινοπραξία καμία ελληνική εταιρεία.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr