Ο Mark Zuckerberg φέρεται να προσέλαβε 16 σωματοφύλακες για την προστασία και τη δική του και γενικά του του σπιτιού του στην Καλιφόρνια, μετά από online απειλές που δέχεται για τη ζωή του.

 

Ο συνιδρυτής του Facebook, που συγκαταλέγεται στους νεαρότερους δισεκατομμυριούχους όχι μόνο της Silicon Valley αλλά και ολόκληρου του πλανήτη, αποφάσισε να ενισχύσει τον "κλοιό ασφαλείας" γύρω του, από τότε που άρχισε να δέχεται διαδικτυακά απειλητικά μηνύματα, μεταδίδει η Telegraph.

 

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Page Six, η φρουρά του Zuckerberg στην έπαυλή του κοντά στο Palo Alto μένει συνέχεια εκεί και οι βάρδιες εναλλάσσονται όλη μέρα. "Αγγίζεις τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων. Άλλωστε όλοι οι CEO δέχονται απειλές και τις λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη" συμπληρώνει. 

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Page Six, οι απειλές πολλές φορές στοχοποιούν και μέλη της οικογένειας, εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, καθώς υπάρχει μια πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων που μισούν το Facebook. Αυτά είναι συνήθως άτομα που ανακάλυψαν σχέσεις και απιστίες μέσω Facebook με αποτέλεσμα να χωρίσουν με τους συντρόφους τους. 

 

Το σπίτι του Zuckerberg κοντά στο Palo Alto.
Το σπίτι του Zuckerberg κοντά στο Palo Alto.

 

Για να θωρακίσει περισσότερο το σπίτι του, ο Zuckerberg λέγεται πως ξόδεψε περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια για διάφορες προσθήκες για το σκοπό. Ωστόσο οι γείτονές του δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με τις νέες ενέργειές του και σύμφωνα με το Buzzfeed, διαμαρτύρονται επειδή όπως λένε οι σωματοφύλακες παρκάρουν παράνομα τα αυτοκίνητά τους στην περιοχή και πιάνουν τα πάρκινγκ. Μάλιστα φέρονται να έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας και στις τοπικές αρχές της, όπου αναφέρουν ότι η ασφάλεια του Zuckerberg "έχει δύο SUVs μόνιμα παρκαρισμένα", τα οποία "παράνομα" πιάνουν "επιθυμητές θέσεις πάρκινγκ". 

 

Εκπρόσωπος του Zuckerberg αρνήθηκε πως τα αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα παράνομα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr