Μια κιθάρα του Τζον Λένον πωλήθηκε 2,41 εκατομμύρια δολάρια

Μια κιθάρα του Τζον Λένον πωλήθηκε 2,41 εκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter
1

Μια κιθάρα που αγαπούσε πολύ ο Τζον Λένον και την οποία είχε χρησιμοποιήσει για να συνθέσει τραγούδια των Beatles όπως "She loves you" και το "All my loving" πωλήθηκε έναντι 2,41 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που διοργάνωσε χθες ο αμερικανικός οίκος Julien's Auctions.

Η ακουστική κιθάρα Gibson J-160E του 1962 είχε αγοραστεί από το θρυλικό Σκαθάρι στο Λίβερπουλ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έναντι 161 στερλινών. "Ο Τζον αγαπούσε τόσο πολύ αυτή την κιθάρα που την έπαιρνε στο σπίτι του για να γράψει τραγούδια με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ", πρόσθεσε ο οίκος δημοπρασιών στην ανακοίνωσή του για την πώληση της κιθάρας.

Μια κιθάρα του Τζον Λένον πωλήθηκε 2,41 εκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter


Σύμφωνα με τον Julien's Auctions, το μουσικό όργανο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης παράστασης των Μπιτλς στο Φίνσμπερι Παρκ του Λονδίνου, τον Δεκέμβριο του 1963, και δεν είχε βρεθεί για 50 χρόνια. Ο οίκος δημοπρασιών δεν αναφέρει πως βρέθηκε η κιθάρα.


Ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε απέναντι από το Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη 8 Δεκεμβρίου του 1980. Αν ζούσε, φέτος θα ήταν 75 ετών.

Μια κιθάρα του Τζον Λένον πωλήθηκε 2,41 εκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter
Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Το πολυσυζητημένο Civil War του Άλεξ Γκάρλαντ, η νέα πρόκληση της Κατρίν Μπρεγιά και η βαμπιρομπαλαρίνα Abigail ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM