Η Grace Brett είναι 104 ετών, έχει 6 εγγόνια και 14 δισέγγονα κι ενδεχομένως αποτελεί τη γηραιότερη καλλιτέχνη δρόμου στον πλανήτη.

 

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες γιαγιάδες που συνήθως πλέκουν για τα εγγόνια τους, η Brett πλέκει για μια ολόκληρη πόλη, φτιάχνοντας με τη βελόνα και το βελονάκι της πλεκτά που διακοσμούν από τοίχους και τζαμαρίες, μέχρι τηλεφωνικούς θαλάμους και παγκάκια.

 

 

 

«Όλη της τη ζωή, έπλεκε με βελόνες και βελονάκι» λέει η Ντάφνε, η 74χρονη κόρη της. «Πάντα έκανε όλα τα πλεκτά για τα μωρά κι έπλεκε και σάρπες».

 

Η «γιαγιά Μπρετ» είναι δραστήριο μέλος της ομάδας Souter Stormers που βομβαρδίζουν με πλεκτά τις πόλεις Σέλκιρκ, Έτρικμπριτζ και Γιάροου στη Σκωτία, στην κομητεία Μπόρντερς.

 

 

 

 

 

 

 

Η Grace Brett, που γεννήθηκε στο Λονδίνο, το 1910 και εργάστηκε ως τηλεφωνήτρια, πριν μείνει χήρα το 1955 και μετακομίσει το 1978 στη Σκωτία, είπε στην «Press and Journal» ότι σκέφτηκε πως ήταν πολύ καλή ιδέα να διακοσμηθεί η πόλη. Της άρεσε να συμπεριλάβουν τα πλεκτά της με βελονάκι. «Μου άρεσε να βλέπω τη δουλειά μου να δείχνεται με αυτή των άλλων, και πιστεύω ότι η πόλη έδειχνε όμορφη» υπογράμμισε με αυτοπεποίθηση.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr