Ντεπαρντιέ: Αγαπώ πολύ τον Πούτιν και την ΕΣΣΔ

Ντεπαρντιέ: Αγαπώ πολύ τον Πούτιν και την ΕΣΣΔ Facebook Twitter
2

Την αγάπη του για τη Ρωσία και τη συμπάθειά του στο πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στις Κάννες.

O Ντεπαρντιέ  που πρωταγωνιστεί στο πλευρό της Ιζαμπέλ Ιπέρ στην ταινία Valley Of Love, που διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου τόνισε πως «Τον Πούτιν, τον γνωρίζω καλά, τον αγαπώ πολύ, πηγαίνω πολύ συχνά στην ΕΣΣΔ ή μάλλον στη Ρωσία» προκαλώντας το μειδίαμα των δημοσιογράφων.


Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, ο ηθοποιός που έχει λάβει τη ρωσική υπηκοότητα αφότου «αυτοεξορίστηκε» στο Βέλγιο για φορολογικούς λόγους, υπογράμμισε ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία όπου η κυβέρνηση μάχεται με τους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα, ενώ η Δύση κατηγορεί τη Μόσχα ότι τους παρέχει στήριξη.


«Είμαι όπως όλος ο κόσμος, σοκαρισμένος. Γνώριζα πολύ καλά τον Βίκτορ Γιούσενκο (σ.σ πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας) και λατρεύω τον ουκρανικό λαό, όμως οι συρράξεις δεν είναι δική μου δουλειά. Γνωρίζω ότι εάν η Κριμαία ήταν αμερικανική θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Σκεφτείτε το» τόνισε ο Ντεπαρντιέ.


«Λατρεύω την Ουκρανία, την επισκεπτόμουν συχνά με τον Βίκτορ Γιούσενκο, και το βλέπω ακόμα ότι εκείνος δεν ήθελε ποτέ την εξουσία» προσέθεσε.


«Υπάρχουν τόσες εθνότητες στη Ρωσία, τόσα πράγματα, δεν ισχυρίζομαι ότι τα γνωρίσω ούτε θα γίνω ο εκπρόσωπος τύπου του τι γίνεται. Δεν αγαπώ τον πόλεμο, δεν αγαπώ τις συγκρούσεις, καθώς προκαλούν τον θάνατο» ανθρώπων, είπε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oasis μέσα στο πλήθος και techno στο Κίεβο: Οι μουσικές φωτογραφίες της χρονιάς

Πολιτισμός / Αυτές είναι οι μουσικές φωτογραφίες της χρονιάς: από τους Oasis μέχρι ένα techno rave στην εμπόλεμη Ουκρανία

Από έναν οπαδό των Oasis χαμένο μέσα στο πλήθος έως ένα techno rave στην Ουκρανία, τα Abbey Road Music Photography Awards ξεχώρισαν τις εικόνες που αποτύπωσαν τη μουσική κουλτούρα του 2025.
THE LIFO TEAM
Γερμανική πόλη σταματά τις πλάκες μνήμης για τα θύματα των ναζί από τους δρόμους της

Πολιτισμός / Γερμανική πόλη σταματά τις πλάκες μνήμης για τα θύματα των ναζί από τους δρόμους της

Στο Χάιντεναου, κοντά στη Δρέσδη, δεν θα τοποθετούνται πλέον νέα Stolpersteine, οι μικρές ορειχάλκινες πλάκες με τα ονόματα ανθρώπων που διώχθηκαν ή δολοφονήθηκαν από τους ναζί.
THE LIFO TEAM
Η Φλόρενς Πιου λέει ότι δεν φοβήθηκε ποτέ να μιλήσει δημόσια για την Παλαιστίνη

Πολιτισμός / Η Φλόρενς Πιου λέει ότι δεν φοβήθηκε ποτέ να μιλήσει δημόσια για την Παλαιστίνη

Η ηθοποιός λέει ότι έχασε εκατοντάδες χιλιάδες followers, αλλά δεν μετάνιωσε για τη στάση της. «Δεν ξέρω γιατί πήρε τόσο καιρό στο Χόλιγουντ να αρχίσει να μιλά», είπε στο Vanity Fair.
THE LIFO TEAM
Η Ακαδημία Γκονκούρ απέσυρε το μυθιστόρημα του Τέλισον Ορελιέν μετά τις καταγγελίες για AI και λογοκλοπή

Πολιτισμός / Η Ακαδημία Γκονκούρ απέσυρε το μυθιστόρημα του Τέλισον Ορελιέν μετά τις καταγγελίες για AI και λογοκλοπή

Το «C’était ça ou mourir», ένα από τα μεγαλύτερα εκδοτικά φαινόμενα της φετινής γαλλικής σεζόν, αφαιρέθηκε από την πρώτη επιλογή για το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Γαλλίας.
THE LIFO TEAM