DAILY X-PRESS/ O Zάλογγος των Κυριακάτικων

DAILY X-PRESS/ O Zάλογγος των Κυριακάτικων Facebook Twitter
0

Τραγικές εξακολουθούν να είναι οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων. Μερικές διαπιστώσεις.

1. Ασχέτως των ευχολογίων, τα δώρα είναι πιά ο μοναδικός τρόπος για να τονώσει κανείς τις αναιμικές κυκλοφορίες. Η Καθημερινή εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 161.000 φύλλα, χάρη στα cd του Μάνου Χατζιδάκι. Με μόνο το (σχετικά καλό της) περιεχόμενο αγκομαχάει στην ανηφόρα του ευσεβισμού.

2. Το Θέμα στην δεύτερη θέση με 130.000 φύλλα είναι μια εφημερίδα χωρίς την παλιά σιγουριά.  Μάλλον αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το μοντέλο ενημέρωσης που επέλεξε μπορεί να την έφερε στις πρώτες θέσεις για μεγάλο διάστημα, αλλά ως υβρίδιο  σκανδαλοθηρίας και ερευνητικών ρεπορτάζ που είναι, κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να γίνει Βήμα ή Εspresso.

3. Το Βήμα στην τρίτη θέση με 118.000 βρίσκεται στη δίνη μιας εσωτερικής τρικυμίας. Εξακολουθεί να είναι μια σχετικά επαρκής εφημερίδα, αλλά το (αρνητικό)  ίματζ της αρχίζει να γίνεται πιό ισχυρό από το περιεχόμενό της.Παραμένει η πλέον ενδιαφέρουσα κυριακάτικη έκδοση, πάντως.

4. Η Ελευθεροτυπία γίνεται ολοένα πιο εσωστρεφής και μονόχνωτη. Την συνοδέυει ακόμη η καλή εξωτερική μαρτυρία και το μαγικό flair του κυρίου Τεγόπουλου, αλλά τελικώς πάσχει. Τα ένθετα που την συνοδέυουν περνάνε τη χειρότερη εποχή τους, ενώ όλα τα καινούρια δεν έχουν καν δομή περιοδικού. Αυτό, σε συνδυασμό με τις ταγαρίσιες επιλογές δώρων την έχουν οδηγήσει στην μεγαλύτερη πτώση μεταξύ όλων των κυριακάτικων: την περασμένη εβδομάδα επώλησε 104.000 φύλλα.

5. Κάτω απο την μπάρα των 100 χιλιάδων τα πράγματα εχουν ως εξής: η Real (μια εφημερίδα χωρίς ραχοκοκαλιά και νόημα ύπαρξης) κατάφερε να ξεπερνά το Εθνος και να αφήνει την ανάσα της στο σβέρκο της Ελευθεροτυπίας (97.000) -αυτό είναι βεβαίως ένας θρίαμβος του μάρκετινγκ. Το Εθνος περνά τις χειρότερες μέρες του (94.000), ενώ το Veto αυτοκτονεί δημοσίως, μάλλον με ξένα κόλυβα.

 

Και αυτό είναι μόνο η αρχή...

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Euphoria έκανε τον γάμο του Nate και της Cassie έναν αιματηρό εφιάλτη

TV & Media / Το Euphoria έκανε τον γάμο του Nate και της Cassie έναν αιματηρό εφιάλτη

Το τρίτο επεισόδιο της νέας σεζόν του Euphoria κατέληξε σε μια από τις πιο βίαιες σκηνές της σειράς, με τον Nate του Τζέικομπ Ελόρντι να πληρώνει με αίμα τα χρέη του, τη νύχτα του γάμου του με την Cassie.
THE LIFO TEAM
Ο Diddy έχασε την αγωγή των 100 εκατ. κατά του NBC για το «Bad Boy» ντοκιμαντέρ

TV & Media / Ο Diddy έχασε την αγωγή των 100 εκατ. κατά του NBC για το ντοκιμαντέρ «Bad Boy»

Δικαστής στη Νέα Υόρκη απέρριψε την αγωγή των 100 εκατ. δολαρίων που είχε καταθέσει ο Sean “Diddy” Combs κατά του NBCUniversal και του Peacock για το ντοκιμαντέρ Diddy: The Making of a Bad Boy, κρίνοντας ότι δεν μπορούσε να στηριχθεί ο ισχυρισμός πως το φιλμ ήταν αυτό που του κατέστρεψε τη φήμη.
THE LIFO TEAM
Αντιδράσεις για το «Unconditional», το νέο ισραηλινό θρίλερ του Apple TV+

TV & Media / Αντιδράσεις για το «Unconditional», το νέο ισραηλινό θρίλερ του Apple TV+

Η νέα σειρά του Apple TV+ κάνει πρεμιέρα στις 8 Μαΐου, όμως η καμπάνια της έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με επικριτές να κατηγορούν την πλατφόρμα ότι εξωραΐζει την εικόνα του Ισραήλ μέσα στη συγκυρία του πολέμου στη Γάζα.
THE LIFO TEAM