Σάλος έχει ξεσπάσει με την επαναλαμβανόμενη πρακτική της ΕΡΤ να παρουσιάζει ως «ζωντανές», μαγνητοσκοπημένες συνδέσεις με δημοσιογράφους του καναλιού.

 

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων της 22ας Φεβρουαρίου, όταν η παρουσιάστρια Αλεξάνδρα Δουβαρά καλημερίζει τον ρεπόρτερ Γιώργο Γεραφέντη για να δώσει την είδηση τηλεφωνικά.

 

Ο δημοσιογράφος ξεκινάει απότομα τη μετάδοση του ρεπορτάζ χωρίς να ανταποδίδει την καλημέρα στην παρουσιάστρια. Την ίδια στιγμή στο «super» κάτω από την είδηση υπάρχει η λέξη «τώρα», που διαβεβαιώνει τους τηλεθεατές πως πρόκειται για ζωντανή μετάδοση.

 

Τηλεθεατές εντόπισαν πως τα αποσπάσματα του δελτίου που βγαίνει στον αέρα στις 06:00 το πρωί ήταν μαγνητοσκοπημένα και η είδηση αναπαράχθηκε στα social media.

 

Η ΕΡΤ, με μία λιτή ανακοίνωση παραδέχτηκε το λάθος της, κάνοντας λόγο για μεμονωμένο περιστατικό και αποδίδοντας το σε «λάθος συνεννόηση» μεταξύ των συντελεστών του δελτίου.

 

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

 

«Μία λάθος συνεννόηση των συντελεστών στο πρωινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έγινε «θέμα» στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα σε δελτίο των 06.00 αντί της ορθής διατύπωσης της παρουσιάστριας που θα έπρεπε να είναι «ας παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ του Γιώργου Γεραφέντη» ώστε να παίξει αμέσως μετά το σχετικό βίντεο, έπεσε τίτλος «super» που παρέπεμπε σε ζωντανή σύνδεση με τον αρμόδιο ρεπόρτερ. Η ΕΡΤ αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους τηλεθεατές και να ευχαριστήσει όσους επισήμαναν το λάθος».

 

Δείτε τα χαρακτηριστικά βίντεο:

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr