Απονεμήθηκαν τα βραβεία Μπότση - Όλοι οι δημοσιογράφοι που τιμήθηκαν φέτος

Απονεμήθηκαν τα βραβεία Μπότση - Όλοι οι δημοσιογράφοι που τιμήθηκαν φέτος Facebook Twitter
2
Απονεμήθηκαν τα βραβεία Μπότση - Όλοι οι δημοσιογράφοι που τιμήθηκαν φέτος Facebook Twitter
Οι δημοσιογράφοι Γιώργος Παππούς και Γιώργος Παπανικολάου παραλαμβάνουν τα βραβείο τους στη σημερινή 32η απονομή των Δημοσιογραφικών Βραβείων Μπότση.

Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι ήταν απόψε στην 32η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Αθ. Βασ. Μπότση, στο κτίριο της παλιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.


Κατά την έναρξη της εκδήλωσης τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του ιδρύματος Πάνος Καραγιάννης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο λειτούργημα που επιτελεί το ίδρυμα Μπότση, υπογραμμίζοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση.


Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών ο πρόεδρός της Δημήτρης Κουμπιάς στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αυριανή απεργία των δημοσιογράφων την οποία χαρακτήρισε ″αφετηρία απεργιακών κινητοποιήσεων″ για το Ασφαλιστικό. Ο Δημήτρης Κουμπιάς εξέφρασε την αντίθεση του κλάδου στην ένταξη του ταμείου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον νέο ασφαλιστικό φορέα που προωθείται, καθώς και στη δήμευση των πόρων του αγγελιοσήμου. Κλείνοντας, επισήμανε την ενημέρωση που έχει λάβει για το θέμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου.


Για την αυριανή απεργία και το καθήκον των δημοσιογραφικών ενώσεων να διαφυλάξουν και να προστατεύσουν τα δικαιώματα των δημοσιογράφων, για σωστές εργασιακές σχέσεις με ασφαλιστικές παροχές και δικαιώματα, μίλησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Σταμάτης Νικολόπουλος. Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ επισήμανε ότι η Ένωση θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.


Εκ μέρους της Ένωσης Ευρωπαίων Εκδοτών Διαδικτύου, χαιρετισμό απηύθυνε η Ροζαλία Λόρετ δηλώνοντας χαρούμενη που βρίσκεται στη χώρα η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας, τον τελευταίο χρόνο. Η Ροζαλία Λόρετ σημείωσε ότι εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, προάγουν την ποιοτική δημοσιογραφία και είναι ορόσημα για καλύτερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καλύτερη Δημοκρατία, καλύτερη Ευρώπη.


Μεγάλη σημασία, τόνισε η γενική γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Εκδοτών Διαδικτύου, έχει σε αυτή τη χρονική συγκυρία της Ευρώπης σε κρίση, η ανεξάρτητη δημοσιογραφία, καθώς βρισκόμαστε στη χώρα - σταυροδρόμι όλων των εντάσεων της εποχής μας, την Ελλάδα. Είμαστε όλοι Ευρωπαίοι, τόνισε, και μοιραζόμαστε κοινή κληρονομιά, η οποία έχει τις ρίζες της σε αυτή τη χώρα.

Αναλυτικά όλοι βραβευθέντες:

Η Ελένη Βαρβιτσιώτη, για την δημοσιογραφική κάλυψη των αιματηρών εμφύλιων συγκρούσεων στην Αίγυπτο, αλλά και τις ανταποκρίσεις και τα ρεπορτάζ της από τις Βρυξέλλες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Απονεμήθηκαν τα βραβεία Μπότση - Όλοι οι δημοσιογράφοι που τιμήθηκαν φέτος Facebook Twitter
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δίνει το βραβείο στη δημοσιογράφο Ελένη Βαρβιτσιώτη - ΑΠΕ - ΜΠΕ/ Αλεξανδρος Μπελτές


Η δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα, για την αντικειμενική παρουσίαση πολιτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων.

Απονεμήθηκαν τα βραβεία Μπότση - Όλοι οι δημοσιογράφοι που τιμήθηκαν φέτος Facebook Twitter
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βραβεύει τη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη - ΑΠΕ - ΜΠΕ/ Αλεξανδρος Μπελτές


Ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ για το μοντέλο αξιόπιστης διαδικτυακής δημοσιογραφίας στην περιφέρεια.


Η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη, για την πολύχρονη πορεία της στον χώρο.

Απονεμήθηκαν τα βραβεία Μπότση - Όλοι οι δημοσιογράφοι που τιμήθηκαν φέτος Facebook Twitter
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δίνει το βραβείο στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα - ΑΠΕ - ΜΠΕ/ Αλεξανδρος Μπελτές


Ειδικά βραβεία έλαβαν οι παρακάτω δημοσιογράφοι:

Βραβείο κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων «Γιάννης Φάτσης» ο Αντώνης Γαλανόπουλος για την πληρότητα κάλυψης του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής.

Βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» στην Κατερίνα Βλαχοδήμου για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχή προβολή - ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Απονεμήθηκαν τα βραβεία Μπότση - Όλοι οι δημοσιογράφοι που τιμήθηκαν φέτος Facebook Twitter
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Βαρεμένος και η δημοσιογράφος του ΑΠΕ Κατερίνα Βλαχοδήμου - ΑΠΕ - ΜΠΕ/ Αλεξανδρος Μπελτές


Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με χορηγό τον δήμο Αθηναίων στον Στέργιο Ζαμπάκα για την ανάδειξη θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν την καθημερινότητα στην Αθήνα και την Επικράτεια στην ″Εφημερίδα των Συντακτών″. Το βραβείο απένειμε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.


Βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στους δημοσιογράφους Γιώργο Παππού και Γιώργο Παπανικολάου.


Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» με χορηγό των Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου στον Κωνσταντίνο Καλυβά για την έκδοση της μηνιαίας εφημερίδας ″Γορτυνία″ από το 1970 μέχρι σήμερα.


Βραβείο δημοσιογραφίας και τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης» στην Σόνια Χαϊμαντά για την ενασχόλησή της στα θέματα μετάβασης από τον έντυπο τύπο στον ψηφιακό. Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν η δημόσια αυστριακή τηλεόραση ORF και το Χαμόγελο του Παιδιού για την κοινωνική τους δράση.


Επίσης, η εφημερίδα ″Ροδιακή″ για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της.


Στον Θεόδωρο Νικολαΐδη για την πολύχρονη, μεγάλη προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία.


Στον Σωτήρη Θεολογίδη, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ, για τα 40 χρόνια του στην αθλητική δημοσιογραφία και το συγγραφικό του έργο.


Στην πρόεδρο του ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Γιώτα Αντωνοπούλου.


Στον πρώην βουλευτή Ιωάννη Δημαρά για την ευδόκιμη και με ήθος παρουσία του στην δημοσιογραφία.


Στον Γεώργιο Δόγα, για την δημοσιογραφική του πορεία ως αθλητικός και δικαστικός συντάκτης.


Στον Γεώργιο Κωνσταντίνο Ιωαννίδη για την επί σειρά ετών δημιουργία σειρών ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών παραγωγών με θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.


Στον Χριστόδουλο Αξελό, για την μεγάλη πορεία του στη δημοσιογραφία.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια