Aυτή η δημοσιογράφος μεταμορφώθηκε σε σειρά από πορτρέτα Αφρικανών γυναικών, αλλά εξόργισε το ίντερνετ

Aυτή η δημοσιογράφος μεταμορφώθηκε σε σειρά από πορτρέτα Αφρικανών γυναικών, αλλά εξόργισε το ίντερνετ Facebook Twitter
2

Μία δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφος από την Ουγγαρία η οποία δημοσίευσε μια αμφιλεγόμενη σειρά πορτρέτων που μεταμόρφωναν το πρόσωπό της σε πορτρέτα των Αφρικανών γυναικών υποχρεώθηκε να αφαιρέσει το έργο της μετά την οργή και τις διαμαρτυρίες που δέχτηκε.

Η Boglarka Balogh δημοσίευσε το έργο της "I Morphed Myself Into Tribal Women To Raise Awareness Of Their Secluded Cultures" στα τέλη Δεκεμβρίου, γράφοντας ότι τα πορτρέτα αυτά σκοπό έχουν να γιορτάσουν την "εκπληκτική ομορφιά των φυλών στο χείλος της εξαφάνισης".

 

Αλλά οι φωτογραφίες αναπαρήχθησαν από μια σειρά σατιρικών άρθρων και διάφορα blogs τα οποία περιέγραφαν τη δουλειά της ως προσβλητική και ναρκισσιστική.

Η Balogh εξήγησε πως ταξίδεψε σε πολλές αφρικανικές χώρες όπου απέκτησε πλήρη επίγνωση "των θεμάτων που αφορούν απειλούμενες φυλές και την ταχύτητα με την οποία 'ξεθωριάζουν'". Κάθε σειρά φωτογραφιών της συνοδευόταν από πληροφορίες για τις συνθήκες ζωής και τις παραδοσιακές ενδυμασίες αυτών των ομάδων. Τα πορτρέτα της "απεικονίζουν" τις κοινότητες Wodaabe, Daasanach, Arbore, Mursi, Turkana, Karo και Himba.

 

Ωστόσο, οι σχολιαστές, ειδικότερα στο Bored Panda, όπου το άρθρο έφτασε παραπάνω από 130.000 θεάσεις πριν αποσυρθεί, καταδίκασαν το γεγονός πως χρησιμοποίησε μαύρη μπογιά.

 

"Αυτή δεν είναι η ιστορία σου. Μείνε στο δικό σου δρόμο" της έγραψε μια γυναίκα που υποστηρίζει πως ανήκει στη φυλή Turkana. "Πρόκειται για πολιτιστική εκμετάλλευση και παρόλο που οι προσπάθειές σου μπορεί να έγιναν με καλές προθέσεις, βρίσκω πως οι φωτογραφίες σου υποβαθμίζουν την ομορφιά αυτού που προσπαθείς να προβάλλεις" σχολίασε κάποιος άλλος.

 

Η Balogh δεν απάντησε σε κανένα σχόλιο αλλά για τη σελίδα της, που τελικά διέγραψε, ανέφερε: "Από τη στιγμή που δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλλω κανέναν κι εφόσον δεν μπορώ να απαντήσω σε όλους σας, αποφάσισα να κατεβάσω τα έργα μου. Η πρόθεσή μου ήταν 100% αγνή, δεδομένου πως είμαι δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφος και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει ρατσισμός και όλα τα παρεμφερή. Ποτέ δεν φαντάστηκα πως η δουλειά μου θα ενοχλήσει τόσον πολύ κόσμο και πως θα πρέπει να δώσω εξηγήσεις. Και φυσικά, δεν πρόκειται να το κάνω. Να είστε καλά και να αγαπάτε όλους τους ανθρώπους". 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια