Αντιδράσεις προκάλεσε στη Γερμανία μια φράση παρουσιαστή της γερμανικής τηλεόρασης σε εκπομπή με θέμα την ελληνική κρίση και τίτλο «Πού οδηγεί η οργή των Ελλήνων;».

 

Στο ξεκίνημα της εκπομπή το ρεύμα έπεσε και ο παρουσιαστής Γκούντερ Γιάουχ αντέδρασε με τη φράση «Ελλάδα γίναμε», μια φράση που προκάλεσε επικρίσεις τόσο στο Διαδίκτυο παράλληλα με την εκπομπή όσο και στις γερμανικές εφημερίδες το πρωί της Δευτέρας.

 

 «Πιο κατάλληλο θα ήταν να μιλά κανείς για «συνθήκες Γερμανίας» παρά για Ελλάδας» ήταν το σχόλιο της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) που θύμισε άλλα περιστατικά διακοπής ρεύματος  σε γερμανικό στάδιο. «Δεν κάνει κακό να ξεχνούμε ποιος χαρακτηριζόταν μέχρι πριν από μερικά χρόνια ο "μεγάλος ασθενής" της Ευρώπης» έγραψε η εφημερίδα.


»Μη παραγωγικό κλισέ» χαρακτήρισε το σχόλιο η FAZ –επικρίνοντας τα στερεότυπα για την Ελλάδα ενώ σύμφωνα με την  Handelsblatt, ανάλογα ήταν και τα σχόλια στο Twitter: «Μάλλον συνθήκες Γερμανίας ήταν κύριε Γιάουχ, τεχνολογία αιχμής και παρ' όλα αυτά ακόμη στο σκοτάδι» σχολιάσαν Γερμανοί χρήστες

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr