«Κακέκτυπο» χαρακτηρίζουν οι δημοσιογράφοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

 

 

Το νομοσχέδιο προβλέπει διευρυμένες αρμοδιότητες του διευθύνοντα συμβούλου, ενώ στην εταιρεία θα υπάρχει Εποπτικό Συμβούλιο αποτελούμενο από επτά μέλη, το οποίο θα καταρτίζει δεκαετές στρατηγικό σχέδιο λειτουργίας της εταιρείας.

 

Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό, η ΝΕΡΙΤ θα προσλαμβάνει με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου. Κατ' εξαίρεσιν, ύστερα από πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου μπορεί να ανατεθεί απευθείας η εκτέλεση ορισμένου έργου σε δημοσιογράφο, σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, λογοτέχνες ή άλλους καλλιτέχνες.

 

Στην ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι «την ώρα που ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, δηλώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή, με την υπογραφή επτά υπουργών το σχέδιο νόμου για τη 'Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση'.

 

Από τη λίστα των υπογραφών λείπει, όμως, η υπογραφή του πλέον υπεύθυνου για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή''.

 

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά , σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ''η κυβέρνηση ανασύρει το νομοσχέδιο Αλιβιζάτου, που είχε κατατεθεί στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2012, για να καλύψει την εκτροπή που προκάλεσε η πραξικοπηματική και σοκαριστική διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ.

 

Το ''μαύρο'' που παραμένει στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δεν διασκεδάζεται με εντυπώσεις θεσμικών παρεμβάσεων. Κακέκτυπα λύσεων δεν απαντούν στη διεθνή κατακραυγή και τις ασφυκτικές πιέσεις της κοινωνίας''.

 

Οι δημοσιογράφοι σημειώνουν ακόμη πως ''μοναδικό νέο στοιχείο της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι 'η έκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων', στην οποία αιτιολογούνται…οι αμαρτίες της ΕΡΤ:

 

''Με την προτεινόμενη ρύθμιση εξυγιαίνεται ένα από τα πιο σπάταλα ΝΠΙΔ του Δημοσίου Τομέα, με αποτέλεσμα οι ευεργετικές συνέπειες να είναι μεγάλες και απροσδιόριστες ακόμα''. Ούτε λέξη ασφαλώς για τη νέα ''μαύρη τρύπα'' τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ που προκάλεσε στον κρατικό προϋπολογισμό το λουκέτο στην ΕΡΤ''.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr