ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ανακοινώθηκε η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ

Ανακοινώθηκε η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ Facebook Twitter
0

Ανακοινώθηκε αργά το βράδυ η απόφαση του τμήματος αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία κινείται το ίδιο πλαίσιο με την πρώτη απόφαση της. προσωρινής διαταγής του προέδρου του ΣτΕ του Κωνσταντίνου Μενουδάκου.

Σύμφωνα με την απόφαση, το  νομικό πρόσωπο της ΕΡΤ δεν υφίσταται πλέον, αλλά το πρέπει το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν. Το ΣτΕ ζητεί να ληφθούν τα μέτρα από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου προκειμένου να επανέλθει άμεσα το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ τους καλεί να αποφασίσουν για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

Πληυροφορίες που μετέδωσε το ΜΕΓΚΑ αναφέρουν ότι από τα 5 μέλη της επιτροπής μόνο το ένα έκρινε ότι πρώτα έπρεπε να δημιουργηθεί ο νέος φορέας και μετά να κλείσει η ΕΡΤ.

Την άποψη πως υπάρχει ήδη συμμόρφωση με την προσωρινή διαταγή για την ΕΡΤ εξέφρασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου. Συγκεκριμένα, ο Αναστάσιος Μπάνος ανέφερε πως «Οι πολύχρωμες μπάρες συνιστούν συμμόρφωση στην προσωρινή διαταγή».

 Όταν ο Πρόεδρος του ΣτΕ, Κωνσταντίνος Μενουδάκος ζήτησε διευκρινίσεις, ο εκπρόσωπος του Δημοσίου απάντησε πως η εν λόγω συμμόρφωσε έγινε «με την μπάρα διότι ήταν δύσκολο να εκπέμψουν ακόμα και μαγνητοσκοπημένη εκπομπή».

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM