Ανακοινώθηκε αργά το βράδυ η απόφαση του τμήματος αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία κινείται το ίδιο πλαίσιο με την πρώτη απόφαση της. προσωρινής διαταγής του προέδρου του ΣτΕ του Κωνσταντίνου Μενουδάκου.

 

Σύμφωνα με την απόφαση, το  νομικό πρόσωπο της ΕΡΤ δεν υφίσταται πλέον, αλλά το πρέπει το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν. Το ΣτΕ ζητεί να ληφθούν τα μέτρα από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου προκειμένου να επανέλθει άμεσα το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ τους καλεί να αποφασίσουν για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

 

Πληυροφορίες που μετέδωσε το ΜΕΓΚΑ αναφέρουν ότι από τα 5 μέλη της επιτροπής μόνο το ένα έκρινε ότι πρώτα έπρεπε να δημιουργηθεί ο νέος φορέας και μετά να κλείσει η ΕΡΤ.

 

Την άποψη πως υπάρχει ήδη συμμόρφωση με την προσωρινή διαταγή για την ΕΡΤ εξέφρασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου. Συγκεκριμένα, ο Αναστάσιος Μπάνος ανέφερε πως «Οι πολύχρωμες μπάρες συνιστούν συμμόρφωση στην προσωρινή διαταγή».

 

 Όταν ο Πρόεδρος του ΣτΕ, Κωνσταντίνος Μενουδάκος ζήτησε διευκρινίσεις, ο εκπρόσωπος του Δημοσίου απάντησε πως η εν λόγω συμμόρφωσε έγινε «με την μπάρα διότι ήταν δύσκολο να εκπέμψουν ακόμα και μαγνητοσκοπημένη εκπομπή».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr