Στον Άρειο Πάγο αποφάσισαν να προσφύγουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ενώ θα προχωρήσουν και στην υποβολή μηνύσεων εναντίον όσων κρατούν κλειστούς τους πομπούς. Τα παραπάνω ανέφερε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΤ3 Ελευθερία Φαραντάκη, επισημαίνοντας ότι δεν εφαρμόζεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα.

 

«Όλοι αναγνωρίζουμε και ξέρουμε καλά τη σημαντικότατη συμβολή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην πορεία της πατρίδας, τον εκδημοκρατισμό της και την αντικειμενική ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών. Ξέρουμε ότι η ΕΡΤ χρειαζόταν μια αναμόρφωση για τον τρόπο που λειτουργεί, ώστε να μπορέσει να γίνει κερδοφόρα και να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και την αντικειμενική ενημέρωση» τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Παράλληλα ζήτησε να αντιληφθούν όλοι τη σπουδαιότητα ύπαρξης της ΕΤ-3 ζητώντας «στο νέο σχήμα που θα προκύψει να υπάρχει σε κάθε περίπτωση το ανεξάρτητο κανάλι της ΕΤ3 που θα καλύπτει την περιφέρεια της χώρας».

 

Υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης άρα και της ΕΤ3 τάχθηκε ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Πασχαλίδης ενώ ο εκπρόσωπος της παράταξης που πρόσκειται στη "Λαϊκή Συσπείρωση", Γιάννης Ζιώγας, σχολίασε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε λύση βολική για όλους εκτός από τους εργαζόμενους.

 

Για χτύπημα κατά της δημοκρατίας έκαναν λόγο ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Κούτρας από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος ζήτησε οι αλλαγές στην ΕΡΤ να γίνουν εν λειτουργία, με συνδιαμόρφωση του τοπίου και διαφανείς διαδικασίες. Την άποψη ότι το ζήτημα θα πρέπει να λυθεί στην ελληνική βουλή εξέφρασε ο εκπρόσωπος της παράταξης που πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ Αδάμ Δράγας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr