(φωτό Σπύρος Στάβερης)

 

Ο Άρης Δημοκίδης αναφέρθηκε στο χθεσινό Bits & pieces στην πολυσυζητημένη απόφαση του υπουργείου παιδείας σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών στο Λύκειο.


Διαβάζοντας όμως τη χθεσινή Ελευθεροτυπία πρόσεξα μια είδηση που το ειδικό της βάρος μάλλον είναι χειρότερων αποχρώσεων από τις διαφαινόμενες αλλαγές στο Λύκειο.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας:


“Νέες εκπομπές που θα προβάλλουν το έργο της Εκκλησίας και θα προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοση της χώρας θα περιλαμβάνονται στο καινούργιο πλάνο που σχεδιάζει η ΕΡΤ. Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης απαντά σε ερωτήματα σχετικά με τη διακοπή προβολής της εκπομπής «Αρχονταρίκι». Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η μετάδοση της συγκεκριμένης «μικτής παραγωγής ολοκληρώθηκε στις 4/6/2010, μετά τη λήξη της σχετικής σύμβασης. Η ΕΤ-1 συνέχισε τη μετάδοσή της σε επανάληψη μέχρι και τις 10/3/2011». Οπως φαίνεται πλέον, η διοίκηση της ΕΡΤ αναζητεί τέτοια προγράμματα αλλά σε μια πιο σύγχρονη μορφή.”


Αν το μάθημα το θρησκευτικών και η συχνότητα διδασκαλίας τους άπτεται της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, η προβολή του έργου της Εκκλησίας πως ακριβώς δικαιολογείται να εμπλέκεται με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και για πιο λόγο η ΕΡΤ χρειάζεται να συνεχίζει την αναζήτηση τέτοιων προγραμμάτων έστω και σε μια πιο σύγχρονη μορφή;

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr