Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου, ενώ την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στις 18:30, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων τους και συλλογική σύμβαση εργασίας.  

 

Το αίτημα για διασφάλιση των θέσεων εργασίας αφορά στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» και προσλήψεις των απολυμένων από την εταιρεία «Άργος» ή όποια αναλάβει τη διανομή του Τύπου, ενώ υπάρχει και το αίτημα για άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου Π. Βενέτα.

 

Η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι δεν ξαφνιάζει κανέναν η προσπάθεια της εργοδοσίας της «Άργος» να επιτεθεί με προκλητικά ψεύδη στο σωματείο, χρεώνοντάς του προθέσεις που βρίσκονται στη φαντασία της, αποδεικνύοντας ότι έχουν θορυβηθεί από την εικόνα της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, όπου και αποφασίστηκε η απεργία. Εκεί, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, όπου συναντήθηκαν οι συνάδελφοι της «Άργος» και της «Ευρώπης» με τους εργολαβικούς συναδέλφους και έγινε φανερό ότι ο αγώνας είναι κοινός γιατί κοινός είναι και ο αντίπαλος. Επίσης, η Ένωση Προσωπικού διανομής Τύπου καταγγέλλει την κυβέρνηση, η οποία με την πολιτική της έχει δημιουργήσει συνθήκες ενίσχυσης των κερδών των αφεντικών, τσακίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα, τη στιγμή που δίνει απλόχερα επιδοτήσεις εκατομμυρίων στους εργοδότες και παραπέμποντας το αίτημα των εργαζομένων για οικονομική βοήθεια, συνεχώς, στο μέλλον.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr