Ανακοίνωση με την οποία ζητάει συγγνώμη για τις «ανάρμοστες και αδόκιμες» αναφορές του Κωνσταντίνου Μπογδάνου εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ο ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτους» τους υπαινιγμούς του δημοσιογράφου κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

 

Νωρίτερα, από το βήμα της εκπομπής του, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναφερόμενος στο τρομοκρατικό χτύπημα κατά του Λουκά Παπαδήμου τόνισε πως ήταν πρώην σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα αυτοί που χτύπησαν τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ στη συνέχεια διερωτήθηκε γιατί δεν είχε πάει τόσο καιρό στο νοσοκομείο «να του πει ένα γεια».

 

 

 

Ο σταθμός του Φαλήρου πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις του δημοσιογράφου, τονίζοντας πως θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μην γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του καναλιού:


«Ο ΣΚΑΪ ζητάει συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος στην σημερινή του εκπομπή άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

 

Ο ΣΚΑΪ εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου υπό τον όρο να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μην γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων.»

 

Η απάντηση του Μπογδάνου

 

Λίγο αργότερα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος επανήλθε, εμμένοντας επί της ουσίας στην άποψη που εξέφρασε στην εκπομπή του: «Η ανακοίνωση που έβγαλε ο ΣΚΑΪ για μένα δεν αναφέρει καν τί είπα. Είπα, λοιπόν, ότι τον Παπαδήμο τον χτύπησαν "πρώην σύντροφοι" του Τσίπρα.», ήταν το χαρακτηριστικό του στάτους.

 

 

Μαξίμου: Ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει την ενημέρωση με την προπαγάνδα

 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με τους υπαινιγμούς του δημοσιογράφου σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και συνεχίζει: «Είναι εξάλλου γνωστός για το ήθος και το ύφος του. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, που ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά.

 

Η αναγνώριση εκ μέρους του ΣΚΑΙ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης», καταλήγει η ανακοίνωση.