Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των τραπεζών προς κόμματα και μέσα ενημέρωσης, «δεν έγινε για τα μάτια του κόσμου» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την έκδοση του πορίσματος της επιτροπής.

 

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η εξεταστική επιτροπή που ολοκλήρωσε το έργο της, «δεν ήταν σαν αυτές που συγκροτούσε στο παρελθόν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ», καθώς «έγιναν επιτέλους έλεγχοι, συντάχθηκαν πορίσματα από τις τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος» και προέκυψαν στοιχεία που αποτελούν συν τοις άλλοις «ισχυρές ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων».

 

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του για «δάνεια φούσκα» επικαλούμενος τις καταθέσεις επιθεωρητών της ΤτΕ, «δάνεια με αέρα» όπως είχε αναγνωρίσει τα δάνεια που έλαβε για τον ΔΟΛ ο Π. Ψυχάρης, και «ιλιγγιώδη ποσά»: 400 εκ. ευρώ που κατευθύνθηκαν προς την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και 1,3 δισ. ευρώ που δόθηκαν σε μέσα ενημέρωσης. Ειδική αναφορά επιφυλάσσεται για τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη, τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «συνέταιρο του Κ. Μητσοτάκη στη λασπολογία», κάνοντας λόγο για «περίεργα τραπεζικά δάνεια», «εταιρίες-μπάμπουσκες του Πρώτου Θέματος», «εταιρίες που αποκαλύφθηκε πως ήταν και φαντάσματα».

 

«Μόνο μετά την έναρξη της εξεταστικής, και εξαιτίας της, άρχισαν, επιτέλους να καταγγέλλονται, μετά από χρόνια απραξίας, τόσο τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όσο και τα δάνεια μεγάλων μέσων ενημέρωσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

 

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται και στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίον κατηγορεί πως, με την ιδιότητα του μετόχου της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων», πήρε δάνειο το 2005, «πλήρωσε μόνο μια δόση, αποδείχθηκε στρατηγικός κακοπληρωτής, και επιπλέον, επί 11 χρόνια και 5 μήνες η δανείστρια τράπεζα δεν έκανε απολύτως τίποτα, και μόνο όταν αποκαλύφθηκε στην επιτροπή αυτό το δάνειο, προχώρησε σε μια – σκανδαλώδη – ρύθμιση».

 

«Όσες «συμφωνίες αλήθειας» κι αν διαφημίσει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, αντιπροσωπεύουν το πιο σάπιο, σκοτεινό και διεφθαρμένο κομμάτι του πολιτικού συστήματος. Οι μέρες της ασυδοσίας τους όμως έχουν τελειώσει» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr