Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 48 εκατ. στον Κοντομηνά

Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 48 εκατ. στον Κοντομηνά Facebook Twitter
4


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ασκήθηκε στον Δημήτρη Κοντομηνά μετά από έρευνα των οικονομικών Εισαγγελέων στα οικονομικά στοιχεία του επιχειρηματία και προέδρου του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.


Η ποινική δίωξη αφορά χρηματικό ποσό περίπου 48 εκατομμυρίων ευρώ που έχει καταλογιστεί αρχικά και φαίνεται να προέκυψε ως διαφορά μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων του κ. Κοντομηνά για την περίοδο 2006-2008.


Η υπόθεση σε βάρος του κ. Κοντομηνά εντάσσεται στις έρευνες που διεξάγουν εδώ και περίπου ένα χρόνο οι οικονομικοί εισαγγελείς με βάση τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής.


Ο επιχειρηματίας κλήθηκε από τους Εισαγγελείς σε εξηγήσεις για την απόκλιση που εμφανίζουν τα οικονομικά του στοιχεία της επίμαχης περιόδου και φέρεται να αρνήθηκε την διάπραξη αξιόποινης πράξης. Είχε επίσης καταθέσει προσφυγή και στην Διεύθυνση Επίλυση Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να προσβάλλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από την Φορολογική Διοίκηση πλην όμως από τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε δεν έγιναν δεκτές οι αιτιάσεις του.


Για την υπόθεση αυτή οι οικονομικοί Εισαγγελείς είχαν εκδώσει και εντολή δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία , πριν ένα χρόνο, για ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την άσκηση της δίωξης διαβιβάστηκε ήδη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε ειδικό ανακριτή ενώπιον του οποίου ο επιχειρηματίας θα κληθεί να λογοδοτήσει για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«The Batman Part II»: Μετά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν συζητά για την ένταξή του στο καστ της ταινίας

TV & Media / «The Batman Part II»: Μετά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν συζητά για την ένταξή του στο καστ της ταινίας

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη, με την επίσημη πρεμιέρα στις αίθουσες να έχει οριστεί για την 1η Οκτωβρίου 2027
THE LIFO TEAM
Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

TV & Media / Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

«Δεν ξέρω αν ήταν πραγματικά η στεναχώρια που οδήγησε σε ένα γρήγορο θάνατο λίγο μετά το τέλος της μεγάλης τηλεοπτικής του καριέρας» ανέφερε ο γνωστός δημοσιογράφος στην έναρξη της σημερινής του εκπομπής
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Να πληρωσουν ολοι οι μεγαλοφοροφυγαδες και να πανε και φυλακη, αλλα δε μπορω να μην ειμαι καχυποπτος για την χρονικη στιγμη που γινεται η ποινικη διωξη.