Η ιστοσελίδα Daily Beast απέσυρε αμφιλεγόμενο άρθρο για τους γκέι αθλητές του Ρίο και το Grindr

Η ιστοσελίδα Daily Beast απέσυρε αμφιλεγόμενο άρθρο για τους γκέι αθλητές του Ρίο και το Grindr Facebook Twitter
0

 

Η ιστοσελίδα Daily Beast απέσυρε αμφιλεγόμενο άρθρο για τους γκέι αθλητές του Ρίο και το Grindr Facebook Twitter

Ο δημοσιογράφος Nico Hines του Daily Beast - ένας παντρεμένος στρέιτ άνδρας με ένα παιδί - βρέθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό στο Ρίο ντε Τζανέιρο αναζητώντας για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, ραντεβού με τη χρήση διαφόρων εφαρμογών για κινητά.

Πέτυχε τρία σε μια μόνο ώρα, και σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη περιέγραψε λεπτομερώς τις απαντήσεις που έλαβε στο Grindr, το app γκέι γνωριμιών. Στο άρθρο του δεν ανέφερε ονόματα, αλλά η περιγραφή ήταν τόσο λεπτομερής, που δεν ήταν δύσκολο να μαντέψει ο αναγνώστης τις ταυτότητες των ανδρών που είχε έρθει σε επαφή, και δεν ήταν όλοι τους από χώρες φιλικές απέναντι στους ομοφυλόφιλους.

Το άρθρο προκάλεσε αμέσως αίσθηση και δέχτηκε μαζικά πυρά στα social media. Εκατοντάδες χρήστες έσπευσαν να κατηγορήσoυν τον δημοσιογράφο πως παγίδεψε αθλητές με σκοπό να κάνει outing ενώ εξίσου μεγάλες ήταν οι αντιδράσεις και για το μέσο που επέτρεψε τη δημοσίευση. Μετά τις μεγάλες αντιδράσεις, το Daily Beast αναγνώρισε το λάθος του και απέσυρε το άρθρο ζητώντας συγγνώμη. «Ελπίζουμε ότι η απόσυρση του άρθρου που έρχεται σε σύγκρουση τόσο με τις αξίες μας όσο και με αυτό που φιλοδοξούμε να πετύχουμε ως δημοσιογράφοι, θα αποδείξει πόσο σοβαρά παίρνουμε υπόψιν το λάθος μας», ανέφερε ένα ανυπόγραφο σημείωμα που αντικατέστησε το ρεπορτάζ.

Ωστόσο πριν την ολική απόσυρσή του, η σύνταξη είχε προβεί σε διορθώσεις προκειμένου να κατευνάσει τις εντάσεις και αφαιρέθηκαν κάποια επίμαχα αποσπάσματα που περιελάμβαναν πληροφορίες για τους αθλητές. Οι αντιδράσεις όμως δεν σταμάτησαν και ο επικεφαλής του περιοδικού προσπάθησε κάπως να υπερασπιστεί το άρθρο και αντέκρουσε τις κατηγορίες πως χλεύαζε τους ομοφυλόφιλους αθλητές με το στιλ του. Ο αρχισυντάκτης του Daily Beast, John Avlon, πρόσθεσε επίσης πως ο Hines έλαβε περισσότερες προσκλήσεις για Grindr σε σχέση με τις άλλες εφαρμογές και ότι "ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι είναι κάποιος που δεν ήταν, δεν προσέφερε τίποτα σε κανέναν, και αμέσως παραδέχθηκε ότι ήταν ένας δημοσιογράφος, όταν ρωτήθηκε για την ταυτότητά του."

 

Το άρθρο προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και σε γκέι αθλητές και οργανώσεις. Η Sarah Kate Ellis, η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του φορέα "Gay and Lesbian Alliance Against Defamation", δήλωσε στο Twitter πως το άρθρο θέτει τους ΛΟΑΤ αθλητές σε αλόγιστο κίνδυνο, θα πρέπει να αφαιρεθεί και αντικατασταθεί με μια πραγματική ιστορία για το πρόσωπο της βίας απέναντι στην κοινότητα. "

 

Ο Amini Fonua, ένας κολυμβητής από την Τόνγκα, που διαγωνίζεται στο Ρίο και ο οποίος είναι ανοιχτά γκέι, δήλωσε πως το άρθρο ήταν «αξιοθρήνητο». Έγραψε στο Twitter: "Είναι ακόμα παράνομο να είναι κανείς ομοφυλόφιλος στην Τόνγκα, και ενώ εγώ είμαι αρκετά ισχυρός για να το κάνω, οι άλλοι δεν είναι και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό".  Σε ένα άλλο tweet αναφέρει: "Φανταστείτε πως είναι όταν το μόνο μέρος όπου ένας γκέι αθλητής νιώθει ασφάλεια, να καταστρέφεται επειδή ένας στρέιτ δημοσιογράφος νομίζει πως όλα είναι αστεία".

 

Στη συνέχεια απάντησε στο άρθρο και μέσω instagram δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του:

 


0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM