Έρχεται το Grexit με γεύση λεμόνι

Έρχεται το Grexit με γεύση λεμόνι Facebook Twitter
1

Το Grexit είναι πλέον μια πραγματικότητα για τη Γερμανία, όπου θα κυκλοφορήσει σε περίπου δέκα ημέρες και θα απευθύνεται στους λάτρεις της βότκας και όχι μόνο: η συνεχής ενασχόληση των πολιτικών, των μέσων ενημέρωσης και των αγορών με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη αποτέλεσε την έμπνευση για έναν Γερμανό επιχειρηματία, ο οποίος ετοιμάζεται να προωθήσει στην αγορά ένα αλκοολούχο ποτό με την ονομασία ...Grexit.


"Αυτήν την περίοδο εκτυπώνουμε τις ετικέτες για να βγάλουμε το λικέρ στην αγορά, σε καμιά δεκαριά ημέρες" εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επιχειρηματίας Ούβε Ντάλχοφ από το Χαμ.


Το ποτό θα περιέχει βότκα και λεμόνι, θα είναι 16 βαθμών και θα πωλείται σε μικρές φιάλες. Οι ετικέτες του διακρίνονται επίσης από γερμανικό χιούμορ: θα εικονίζουν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να τσουγκρίζουν γελώντας τα ποτήρια τους. Πάνω από τα κεφάλια τους, με φόντο μια ευρωπαϊκή σημαία, θα τους παρακολουθεί σκυθρωπή η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Το κόστος του Grexit παραμένει αδιευκρίνιστο.
Ο Ντάλχοφ φρόντισε να κατοχυρώσει την εμπορική ονομασία Grexit τον περασμένο Ιανουάριο .


"Θέλαμε να κάνουμε σάτιρα. Εδώ και πέντε χρόνια το μόνο που γίνεται είναι να μετατίθεται χρονικά το ελληνικό πρόβλημα. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για τους Έλληνες, αφού αυτοί είναι οι περισσότερο χαμένοι" από την κρίση, υποστήριξε ο επιχειρηματίας.


Σε κάθε περίπτωση, ο Ντάλχοφ δεν θα μπορεί να γεμίσει τις φιάλες του με ούζο: με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία, το αγαπημένο ποτό των Ελλήνων μπορεί να παράγεται μόνο στην Ελλάδα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 νέα spots και δημιουργικά πρότζεκτ που παίζουν τώρα στην Αθήνα

Living / Μόλις άνοιξαν! 8 νέα μέρη με πρωτότυπα concepts στην Αθήνα

Ένα ραδιόφωνο-μπαρ στα Εξάρχεια που παίζει αποκλειστικά βινύλια, φρέσκες εκδοτικές πρωτοβουλίες αλλά και όρεξη για χορό. Εκεί που λες πως η Αθήνα επαναλαμβάνεται, αυτά τα μέρη σου αποδεικνύουν πως τελικά συμβαίνει το αντίθετο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ο Άρης Κατσιγιάννης έτρεξε τον γύρο τεσσάρων νησιών μέσα σε 4 μέρες

Living / 4 νησιά σε 4 μέρες: Ο Άρης Κατσιγιάννης δεν έμεινε στο όνειρο. Το έκανε πράξη

Πάρος, Αντίπαρος, Σύρος και Μύκονος: 200 χιλιόμετρα, ένας γύρος που στην αρχή έμοιαζε αδύνατος και ένα ταξίδι γεμάτο εξάντληση, αλλά και συγκίνηση. Σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα, ο σκηνοθέτης δεν ήταν μόνος· είχε δίπλα του ανθρώπους που τον αγαπούν.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
«Η παραγγελία σου ετοιμάζεται»: Πώς το ντελίβερι έγινε εξάρτηση;

Living / «Η παραγγελία σου ετοιμάζεται»: Πώς το ντελίβερι έγινε εξάρτηση;

Τεμπελιά ή έλλειψη χρόνου; Πώς το ντελίβερι άλλαξε τις διατροφικές μας συνήθειες, τι ρόλο έπαιξε η πανδημία στην καθιέρωσή του, τι παραγγέλνουμε εκτός από φαγητό και τι αποκαλύπτει για τον σύγχρονο τρόπο ζωής.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
7 tips για να τρως έξω καλύτερα, από κάποιον που έχει φάει το άθλημα με το κουτάλι

Living / 7 tips για να τρως έξω καλύτερα ― από κάποιον που έχει φάει το άθλημα με το κουτάλι

Ο κριτικός γαστρονομίας της «Washington Post» έτρωγε έξω επί 140 βράδια συναπτά. Έχει λοιπόν γερό στομάχι σε όσα μπορούν να σου γυρίσουν τ' άντερα. Ιδού οι συμβουλές του για να μη τρελαίνεσαι κάθε φορά που πληρώνεις μια περιουσία για ένα τίποτα.
THE LIFO TEAM
Τι της βρίσκεις της Αθήνας που δεν το βρίσκω εγώ;

Living / Τι της βρίσκεις της Αθήνας που δεν το βλέπω εγώ;

Η Αθήνα γίνεται ολοένα πιο ακριβή, πιο βρόμικη, πιο δύσκολη στην καθημερινότητα. Κι όμως, άνθρωποι από διαφορετικές χώρες εξακολουθούν να την επιλέγουν ως τόπο διαμονής. Επτά νέοι κάτοικοι της πόλης μιλούν για όσα εκτιμούν σε αυτήν και που οι Αθηναίοι πλέον προσπερνούν.
M. HULOT
ΕΠΕΞ Hobbies για να μεγαλώσεις το skillset σου

Living / Η ζαχαροπλαστική είναι η νέα κεραμική: 14 νέα χόμπι για να περάσει ο καιρός

Για τις μητέρες που θέλουν να τρέξουν, για τάβλι και παρέα, για εκείνους που αγαπούν τη μαγειρική, αλλά και για όσους έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες: τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις μια νέα ασχολία που πάντα ήθελες να δοκιμάσεις.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Φίλε μου, πώς πήγε μέχρι τώρα το καλοκαίρι σου;

Καλοκαίρι 2026 / Φίλε μου, πώς πήγε το καλοκαίρι σου;

Έκανες ωραία ταξίδια; Ήταν το νησί όπως το περίμενες; Δούλευες ή ήσουν από τους τυχερούς που οι διακοπές ξεκίνησαν Ιούνιο και κρατάνε ακόμα; 11 άτομα που πήραν μόλις το καράβι της επιστροφής μιλούν για το καλοκαίρι τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

σχόλια

1 σχόλια
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για τους Έλληνες, αφού αυτοί είναι οι περισσότερο χαμένοι" Πηγή: www.lifo.grκακογουστια συνοδεία συμπόνοιας ...