Την πρώτη Κυριακή του χρόνου, τέσσερις μέρες μετά την έλευση του 2015, σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα νούμερα επισκεψιμότητας του χρόνου για κάποια δημοφιλή site γνωριμιών. Οι μετρήσεις δείχνουν επίσης ότι η περίοδος από τώρα μέχρι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η πιο ενεργή για τις διαδικτυακές γνωριμίες και το online dating.

 

Δεδομένα που συλλέχθηκαν για λογαριασμό των site Match.com και Plenty of Fish, δείχνουν ότι το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μεταξύ 5 και 8 μ.μ. (ώρα Νέας Υόρκης), ήταν το πιο "απασχολημένο" τρίωρο του χρόνου, με βάση την κίνηση στα site. Το Match.com συγκεκριμενοποίησε ακόμα περισσότερο τις μετρήσεις του, αναφέροντας ότι το peak σημειώθηκε στις 7.52 μ.μ.

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αυξημένη διαδικτυακή δραστηριότητα αυτού του τύπου μπορεί να οφείλεται στον ελεύθερο χρόνο που διαθέτει ο κόσμος την περίοδο των γιορτών και στο πώς τον αξιοποιούν, μένοντας προσκολλημένοι στις οθόνες των υπολογιστών και των κινητών τους. Η Wall Street Journal επισημαίνει πως τα Χριστούγεννα είναι παραδοσιακά μια μοναχική περίοδος του χρόνου για πολύ κόσμο. Παλιότερη βρετανική έρευνα που διεξήχθη το 2010 έδειξε ότι πάνω από το 1/3 των νέων ηλικίας 18-34 ετών ανησυχούν για τη μοναξιά των γιορτών. - Α.Δ.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr