Μία ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου της Βόννης, δημοσίευσε στο περιοδικό PLoS One, μία έρευνα η οποία αποκαλύπτει ότι η χορήγηση ανδρικής τεστοστερόνης, μειώνει και τη συχνότητα ψεμάτων στους άντρες.


Αυτό το φυσικό αναβολικό παράγεται τόσο από τους άνδρες όσο και από τις γυναίκες, αλλά στην πρώτη περίπτωση οι ποσότητες είναι μεγαλύτερες. Η ορμόνη αυτή εκρήγνυται από τους όρχεις και ευθύνεται για την ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων, της τριχοφυΐας αλλά και της βαριάς φωνής. Οι μεγάλες ποσότητες τεστοστερόνης ελέγχουν τη μυική μάζα, ενώ προκαλούν και επιθετικές ή ηγεμονικές συμπεριφορές.

Σύμφωνα με τη Le Monde, οι ερευνητές χώρισαν 91 άντρες σε δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα χορηγήθηκε επιπλέον δόση τεστοστερόνης μέσω αλοιφής, ενώ στη δεύτερη χορηγήθηκε gel placebo, το οποίο δεν είχε στην πραγματικότητα τεστοστερόνη. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες υποβλήθηκαν στην ίδια δοκιμασία: απομονωμένες σε ένα δωμάτιο, έριξαν ένα ζάρι και στη συνέχεια έδιναν το αποτέλεσμα στους ερευνητές. Όποιοι έφερναν μεγαλύτερο αριθμό εισέπρατταν και περισσότερα χρήματα. Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες μπορούσαν να πουν ψέματα χωρίς να αποκαλυφθούν, καθώς έριχναν το ζάρι χωρίς να υπάρχει κάποιος μάρτυρας.

Μετά την ολοκλήρωση του πειράματος, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ομάδα, στην οποία δεν είχε χορηγηθεί τεστοστερόνη, είχε όλως περιέργως και καλύτερο ζάρι. «Στατιστικά, η πιθανότητα για κάποιον ώστε να φέρει έναν από τους έξι αριθμούς σε ένα ζάρι είναι ίδια.», εξηγεί ο ερευνητής Bernd Weber

 

«Αν παρατηρούμε σε μία ομάδα ότι υπάρχει μια απόκλιση στους μεγαλύτερους αριθμούς, γνωρίζουμε ότι οι συμμετέχοντες έχουν πει ψέματα.», τονίζει ο καθηγητής Armin Falk και συμπληρώνει ότι «τα υποκείμενα στα οποία χορηγήθηκε τεστοστερόνη είπαν αισθητά λιγότερα ψέματα από εκείνα στα οποία χορηγήθηκε το gel placebo.».


Πριν βιαστούν, πάντως, οι άντρες να υπερηφανευτούν ότι είναι λιγότερο ψεύτες από τις γυναίκες, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δεν επαρκούν και χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr