Οι πολυάσχολοι υπάλληλοι της Χιλής μπορούν πλέον χάρη σε ένα «ξενοδοχείο υπνάκου» να φορτίζουν τις μπαταρίες τους κατά τη διάρκεια του διαλείμματός τους από τη δουλειά.

 

Το κέντρο «Siestario mi espacio» προσφέρει αναζωογονητικούς ολιγόλεπτους ύπνους στο κέντρο της πρωτεύουσας, Σαντιάγκο. Οι υπηρεσίες όμως δεν τελειώνουν εδώ, καθώς οι υπεύθυνοι προσφέρουν μασάζ και άλλα είδη θεραπειών στους πελάτες τους.

 

Η ιδιοκτήτρια Karin Shirmer δηλώνει: «Τη δεύτερη εβδομάδα εφτά άτομα είχαν έρθει και τώρα δεχόμαστε πάνω από δέκα άτομα την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι το καλωσόρισαν και είναι πραγματικά χαρούμενοι».

 

Σημειώνεται ότι η μέση διάρκεια των ύπνων κυμαίνεται μεταξύ 30 και 45 λεπτών, τα οποία είναι αρκετά ώστε ένας κουρασμένος εργαζόμενος να μπορεί να ανακτήσει την ενέργειά του και να συνεχίσει ευχάριστα τη δουλειά του.


Το κόστος της επίσκεψης είναι στα 10 δολλάρια, ενώ παρόμοια κέντρα ανοίγουν στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και την Αργεντινή.

 

Αυτό που μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετικά ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι μερικές έρευνες έδειξαν ότι ένας ολιγόλεπτος ύπνος βοηθάει τους εργαζόμενους να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους στο γραφείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr