Κι όμως υπάρχει το πιο δημοφιλές χρώμα στον κόσμο και το όνομά του είναι Marrs Green. Έχει πάρει το όνομα της Άνι Μαρς, η οποία το έφτιαξε: «Το χρώμα το εμπνεύστηκα από το φυσικό τοπίο που με περιβάλλει στο σπίτι μου, στη Σκωτία, και αυτή η βαθυπράσινη απόχρωση με μια υποψία μπλε ήταν πάντα αγαπημένη μου» δηλώνει η Άνι.


Και πώς προέκυψε ότι το Marrs Green είναι το πιο δημοφιλές χρώμα στον κόσμο; Από μία διεθνή έρευνα στο διαδίκτυο την οποία έκανε η G. F Smith, βρετανική εταιρεία χαρτικών με ιστορία 130 ετών. Πάνω από 30.000 άνθρωποι από 100 χώρες απάντησαν στην έρευνα και επέλεξαν την απόχρωση αυτή ως την αγαπημένη τους.

 

Η εταιρία ζήτησε τους συμμετέχοντες να επιλέξουν από μια γκάμα προτάσεων το αγαπημένο τους χρώμα. Οι απαντήσεις ήταν χιλιάδες, αλλά η γαλαζοπράσινη απόχρωση, με πηγή έμπνευσης το φυσικό τοπίο της Σκωτίας, ξεχώρισε ως το «Αγαπημένο Χρώμα του Κόσμου».

 

 

 

 

 

 


Το αποτέλεσμα της έρευνας ανακοινώθηκε στο Χαλ - το οποίο φέτος είναι η Πόλη του Πολιτισμού για τη Βρετανία - με μια έκρηξη μικρών χαρτιών σε χρώμα Marrs Green πάνω από την οδό Χάμπερ.


Η Κάρολαϊν Τιλ του «Viewpoint Colour Magazine» υποστηρίζει πως η επιτυχία που σημείωσε η συγκεκριμένη απόχρωση οφείλεται στην επιθυμία μας να επανασυνδεθούμε με τον φυσικό κόσμο.