Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
22.07.2018
Ο «άστεγος Ιησούς» της Γλασκόβης προκαλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον

Ο «άστεγος Ιησούς» της Γλασκόβης προκαλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον

ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΕΝΟΣ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Σ' ΕΝΑ ΠΑΓΚΑΚΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ

 

Όταν ο γλύπτης Timothy Schmalz πριν από λίγα χρόνια αντίκρισε έναν άστεγο να κοιμάται σ' ένα παγκάκι του Τορόντο δεν περιορίστηκε στο να του δώσει λίγα χρήματα. Εμπνεύστηκε ένα πραγματικά όμορφο στην αγριότητα και την κατάπτωση του άγαλμα.

 

Στην αρχή το ονόμασε "project Matthew 25", όμως η χριστιανική του συνείδηση του υπαγόρευε ότι μέσα από αυτό το δημιούργημα του κάπως έπρεπε να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώσης για τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό των αστέγων. Το άγαλμα του πρακτικά είναι το πρώτο που για αγαθό σκοπό έχει ταξιδέψει μέχρι στιγμής στη Μαδρίτη, τη Σιγκαπούρη και το Βατικανό, έχοντας πάρει μάλιστα την ευλογία του Πάπα.

 

Αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Γλασκόβη, τοποθετημένο στην πλατεία Νέλσον Μαντέλα και πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται για να το θαυμάσει. Γιατί, όμως, αυτός ο άντρας να είναι ο Ιησούς; Όπως λέει ο καλλιτέχνης, είναι οι πληγές στα πόδια του αγάλματος που έκαναν τον κόσμο να του χαρίσει αυτό το όνομα. Ο ίδιος δεν ήθελε να φαίνεται το πρόσωπο του κοιμώμενου άστεγου, προκειμένου να εστιάσει στο ότι αυτός ο άντρας θα μπορούσε να είναι ή να γίνει σε κάποια στιγμή της ζωής του ο καθένας από εμάς.

 

Και γιατί στη Γλασκόβη; Γιατί η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας κατέχει αρνητικό ρεκόρ με περίπου 12.000 άστεγους ανθρώπους...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
2 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
old lonely dog old lonely dog 8.12.2017 | 02:08
Kαλό θα ήταν να το πάνε και σε πόλεις της Αγγλίας που έχουν παγκάκια με εσωτερικούς βραχίονες ή άλλα εμπόδια, για να μην μπορούν οι άστεγοι να ξαπλώσουν και χώρους, κάτω από γέφυρες ή υπόστεγα, με ειδικά καρφιά, για να μη βρίσκουν ούτε καταφύγιο στη βροχή.
http://upnewsy.com/cities-redesign-streets-benches-deter-homeless
avatar
Ανώνυμος/η 8.12.2017 | 08:23
Πω...πω παγκόσμιο ενδιαφέρον προκάλεσε ο άστεγος ιησούς,μέχρι ο παπαφραγκίσκος τον ευλόγησε.
Ο επόμενος.
Προηγούμενα 1 Επόμενα

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ