Bild: Εναλλακτικό σχέδιο για ελληνικά νησιά-hotspots, αν κάνει πίσω ο Ερντογάν

Bild: Εναλλακτικό σχέδιο για ελληνικά νησιά-hotspots, αν κάνει πίσω ο Ερντογάν Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Plan B για τη μετατροπή ελληνικών νησιών σε hotspots, αν η Τουρκία δεν εφαρμόσει τελικά τη συμφωνία με την Ευρώπη,  επεξεργάζεται η Ε.Ε., σύμφωνα με το περιοδικό Politico που επικαλείται δημοσίευμα της Bild.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις Βρυξέλλες είναι διάχυτη η ανησυχία ότι ο Ερντογάν θα κάνει τελικά πίσω, ιδίως μετά την παραίτηση Νταβούτογλου που ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της συμφωνίας.  

Το σχέδιο της Ε.Ε. προβλέπει σε μια τέτοια περίπτωση, την κράτηση των μεταναστών-προσφύγων στα ελληνικά νησιά και την επαναπροώθηση στις χώρες τους για όσους δεν εξασφαλίζουν άσυλο.

Προβλέπεται επίσης, ότι η βοήθεια των 6 δισεκ. προς την Τουρκία θα πάει στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Ένα από τα «σημάδια» για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης του Ερντογάν, είναι και η δήλωση του ότι δεν θα αλλάξει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία, παρότι αυτό θεωρείται προαπαιτούμενο για τη βίζα στους Τούρκους πολίτες. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM